Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

"Способів маніпуляції стільки ж, скільки людей." Дзедзіц В.

Нижче буде описаний один зі способів, як на законних підставах працівники РТЦК у Дніпрі затримують людей.

Ваше авто зупинили на блок-посту і до водія підходять працівники РТЦК та поліції. Під час спілкування водія із працівниками РТЦК, поліція стоїть збоку і жодним чином не реагує на спілкування людей.

Одразу, після вимагання документів працівник РТЦК переходить на грубий тон, з-поміж якої є нецензурна лексика. І тут більшість пересічних українців подумає: послати та поїхати далі, вступити у конфлікт захищаючи себе, зачитати порушені норми Закону.

На жаль, більшість громадян ведуться на психологічний трюк працівників РТЦК виходячи із рівноваги й спрацьовує АВТОМАТИЧНО пункт 7 Постанови КМУ № 1456:

- якщо існує достатньо підстав вважати, що особа вчинила або має намір вчинити правопорушення;

І тут поліція одразу включається в конфлікт, де дії водія кваліфікує, як напад, оскільки заздалегідь працівник при спілкуванні з водієм штовхає водія. Більшість починає реагувати на провокацію, після чого поліція включає боді-камеру і фіксує факт затримання "гарячого" призовника, якого одразу доставляють в найближчий РТЦК.

Більшість подумає, та ну .... Такого не може бути. Може бути, ще як може.

ОЙ, мабуть, щось я наплутав. Який РТЦК? Повинні везти у найближчий відділ поліції керуючись ст. 262 КУПАП.

Правильно, керуючись даною статтею КУПАП, такими органами є:

- органи внутрішніх справ (Національної поліції) − при вчиненні дрібного хуліганства, вчиненні насильства в сім’ї, вчиненні злісної непокори законному розпорядженню чи вимозі поліцейського, торгівлі з рук у невстановлених місцях, при розпиванні спиртних напоїв у громадських місцях чи появі у громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, при порушенні правил дорожнього руху, правил полювання, рибальства тощо.

Намагався знайти працівників РТЦК в КУПАП, проте не знайшов там таких повноважень, щодо затримання водія та доставлення саме в РТЦК.

І тут починається саме цікаве!!!

Везуть його у найближчий РТЦК і пропонують УГОДУ. Підпис повістки, проходження ВЛК або сядеш по повній в тюрму. Психологічний аспект відпрацьовано гарно. Більшість громадян бере повістку і підписує.

На жаль, водій опинився колишнім працівником міліції і почав грати з ними в ігри.

Список питань нашого ВОДІЯ, після яких зграя шановних представників органів влади почали нервуватись:

Чи складається при адміністративному затриманні в обов’язковому порядку протокол?

Чи потрібно вказується в ньому дату і місце його складання?

Чи потрібно вказується в ньому посаду, прізвище, ім’я та по батькові особи, яка склала протокол?

Чи потрібно вказувати в ньому відомості про особу затриманого?

Чи потрібно вказувати в ньому час і мотиви затримання?

Необхідно звернути увагу, що про місце перебування особи, затриманої за вчинення адміністративного правопорушення, негайно повідомляються її родичі, а на її прохання − адміністрація за місцем роботи чи навчання. Цього вимагає також норма ст. 29 Конституції України, згідно з якою про арешт або затримання людини має бути негайно повідомлено родичів заарештованого чи затриманого. Час та дата повідомлення родичів зазначається в протоколі.

І тут починається цікавий момент, який можна продавати будь-якому письменнику детективів.

Ми можемо домовитись? Ми вас відпустимо і ми один одного не знаємо...

Ось така цікава ситуація з життя одного пересічного українця з Дніпра. Таких історій буде багато, бо країна наша не маленька, а трюків у РТЦК багато.

В кожній області свій ПЛАН і свої способи їх виконання.

Про план наповнення призовників в Чернівцях писав раніше ТУТ

Про те, як померти в РТЦК під час вручення повістки писав ТУТ

Всім мирного неба!!!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]