Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Добре там, де є ЗАКОН. Погано там, де він зовсім відсутній.

 

Реалії сьогодні показують повне свавілля для тих, хто не знає своїх прав і безкарність для тих, хто заробляє під час війни на всьому, де є можливість. Проте історія буде не про це, а про цікавий випадок в роботі адвоката.

В місті Чернівці наразі існує три РТЦК: Кобилянській, Головній і Театральній. Для тих хто з Чернівців, в курсі, де знаходяться військком. Ось так одного осіннього дня, простий хлопець прямував в лікарню до матері, якій нещодавно зробили операцію (4-стадія раку, онкохвора, ІІ група інвалідності), щоб передати приготовлену їжу в лікарні.

Прямуючи по дорозі, зупинилося авто, де невідомі працівники РТЦК не представились (П.І.П. та звання) під психологічним примусом доставили хлопця в один із районних РТЦК, де його утримували без законних на те підстав, порушуючи грубо ЗАКОН.

Відповідно до Ст. 262 КУпАП в зазначеному переліку осіб РТЦК, які мають право затримувати — взагалі ВІДСУТНІ.

Запакували, всадили в авто і повезли людину в РТЦК, пройшов турнікет, посадили на лавочку та сказали: «очікуй своєї черги».

Відповідно до ст. 263 КУпАП загальний строк адміністративного затримання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, становить не більш як 3 години. Проте нагадую, затримувати не мали права представники РТЦК на вулиці, бо відповідно вказаної статті вони не є в переліку осіб, уповноважені на дані ДІЇ.

Проте ЗАКОН в нашій державі для тих, хто із посвідченням. Як казали при радянських часах: «красиво, когда у папы ксива». На жаль хлопець простий, без батька, а лише з хворою мамою, якій самотужки допомагає у важкій хворобі. Мабуть, і ворогу не побажаєш такого, коли близька твоя людина хворіє на таку хворобу.

Проте давайте в сторону відставимо ЛІРИКУ, бо для працівників РТЦК в той день відверто кажучи було байдуже: на операцію онкохворої матері, на ІІ — групу інвалідності, на документи які були в наявності, на порушення прав громадянина.

Є лише одне – ПЛАН, якій потрібно виконати понад усе. 

Проходить час і тут з’являється шановний захисник (жінка), яка демонструє відсутність знань ЗАКОНУ та інших нормативних документів. Яка радить людині показати документи відносно ІІ – інвалідності матері та рекомендує хлопцеві ПІДПИСАТИ повістку, щоб в нього була можливість вийти із приміщення в РТЦК.

Ви думаєте це жарт? Що це за захисник? Як такий захисник може захищати?

Головне, цей захисник навіть не пройшов турнікет КПП РТЦК, надавши певний порядок «фраз» Клієнтові, який дозволить вийти із РТЦК при НАЯВНОСТІ ОСОБИСТОГО підпису хлопця в повістці.

Дана послуга захисника (жінки) коштувала Клієнту 150 доларів США.

Крутий захисник, приїхав, постояв, підвів хлопця «під монастир» і ти ще за це винен 150 доларів США. На жаль «Правила адвокатської етики» мені не дозволяють розголошувати ініціали жінки, яка як виявилось тісно співпрацює з районним РТЦК. Бо, як повідомили мені місцеві: «чоловіків адвокатів, там ШВИДКО ліквідовують за допомогою вручення повістки».

На жаль у мене є погана риса в моєму характері – це поняття справедливості, де вирішив запропонувати захиснику із Чернівців повернути кошти хлопцеві. Вона не вирішила жодним чином справу, а лише зробила гірше. Ціна питання з урахуванням всіх витрат становив - 7 490 грн.

Коротко описав проблемну ситуацію, де не лише в РТЦК, було не надано правової допомоги жінки-захисника, вона ще й продала інтелектуальний шедевр у вигляді ЗАЯВИ – 2010 з ПОМИЛКАМИ.

Ось тут читач подумає: так що ж було далі? Чим закінчилось?

Закінчилось тим, що жінка у віці 40 років відмовилась повертати гроші Клієнтові з урахуванням наявності підстав ІІ групи інвалідності, 4 стадій хвороби раку та відсутністю грошей у хлопця.

Всі подумають, страшна людина. І це жінка? Жах.

Проте на жаль, історія на цьому не завершилась ані для адвоката, ані для людини.

Наш захисник звернулась в службу поліції 102 і сказала, що АДВОКАТ – РЯБОКОНЬ СЕРГІЙ ВАСИЛЬОВИЧ займається вимаганням коштів.

Проте, був на стільки розчарований в жінці, що, мабуть, якщо це був би чоловік, було б все зрозуміло. Проте зрозуміло, що це за жінка і якими моральними якостями володіє.

Ви думаєте на цьому все завершилось? Повірте – НІ.

Після 18-00 години вечора, дзвонить представник поліції карного розшуку Чернівецького управління поліції. Мабуть, якби подзвонили пересічному громадянину України, то він би обов’язково почав би відповідати на всі питання «ПОЛІСМЕНА».

Керуючись ст. 18 Закону «Про Національну поліцію» вказано чітко, що представник поліції повинен назвати ПІП і звання під час виконання обов’язку.

На жаль, працівник, самого страшного відділу (УГРО, колись на нього казали) вирішив психологічно вплинути на адвоката.

Прийшлось зачитувати норми Кримінально-процесуального кодексу України, як казку племіннику на ніч.

На жаль, «полісмен», який дзвонив на власний телефон, не мав права здійснювати дзвінок після 18-00 години вечора, не мав права не представлятись, не мав права хамити, не мав права здійснювати дзвінок під замовлення жінки-захисника (скоріш за все, вона сплатила за цей дзвінок).

Наступного дня, було здійснено офіційне звернення за телефоном в Головне Управління поліції Чернівецької області із детальним викладенням обставин, телефону «ПОЛІЦІЯНТА», а також протиправних дій.

Зокрема, було прохання надати контакти начальника управління внутрішньої безпеки, де черговий після цих слів був, поводився зовсім інакше.

Пройшла година і мені дзвонить сам начальник карного розшуку управління Чернівецької області і намагається зрозуміти усі порушення, які були зафіксовані адвокатом.

На разі, начальник виявився не лише ЛЮДИНОЮ, а й справжнім ОФІЦЕРОМ, який належним чином зафіксував обставини усіх порушень свого підлеглого.

Сподіваюсь мій витрачений час, був корисним для читача.

В кожній області свій ПЛАН і свої способи їх виконання.

Про те, як померти в РТЦК під час вручення повістки писав ТУТ

Всім мирного неба та злагоди в сім’ї.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]