Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.05.2011 17:29

Світова інновація місяця - звукопоглинальні фіранки

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Швейцарські учені зробили вражаючий прорив, створивши легку прозору тканину, яка добре поглинає звук.

Швейцарські учені зробили вражаючий прорив, створивши легку прозору тканину, яка добре поглинає звук.

Успішний проект - це розробка учених зі Швейцарської федеральної лабораторії матеріалознавства Empa, які працювали у співпраці з промисловим партнером шовкопрядильною компанією Weisbrod-Zurrer AG і текстильним дизайнером Аннетт Дуглас, повідомляє Daily News & Analysis.

Новинка розташовується на відстані 15 см від стіни і, залежно від частоти, поглинає в п'ять разів більше звуків, ніж звичайні легкі фіранки.

Інша перевага звуковбирної тканини в тому, що вона прозора і може використовуватися як вдома, так і в офісі, готельних номерах, ресторанах, фойє, кімнатах для семінарів і навіть у багатоцільових аудиторіях.

Майже відразу після випуску першої партії стало ясно, що нова тканина дійсно заповнить нішу, що пустує, оскільки інтерес, проявлений до новинки, перевершив всі очікування.

Можливо, в майбутньому тканину при відповідній економічній ефективності будуть використовувати і в будівництві, бо якщо задрапірувати їй будівельні ліси та будівельні вежі-тури, то шум, що зазвичай супроводжує будь-які будівельні та ремонтні роботи, не буде заважати перехожим.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]