Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.04.2011 09:37

Колір підошви є суттєвою ознакою?

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Легендарний дизайнер взуття Крістіан Лубутен (Christian Louboutin) подав до суду на не менш легендарний бренд Yves Saint Laurent. Причиною конфлікту в модному світі стала червона підошва, яка є візитною карткою моделей від Christian Louboutin. У 2008 році

Легендарний дизайнер взуття Крістіан Лубутен (Christian Louboutin) подав до суду на не менш легендарний бренд Yves Saint Laurent. Причиною конфлікту в модному світі стала червона підошва, яка є візитною карткою моделей від Christian Louboutin. У 2008 році Лубутен навіть отримав патент на використання даного елемента в якості торгової марки. І, на його думку, Yves Saint Laurent порушують авторські права, також випускаючи взуття з червоною підошвою.

Юристи Крістіана Лубутена заявили наступне: «Використання відповідачами червоного відтінку підошви, практично ідентичного запатентованому позивачем червоному відтінку, викликає плутанину і помилки серед споживачів і закупівельників».

 

Документи до суду були подані 7 квітня. Сума компенсації, на яку розраховує Крістіан Лубутен, становить $ 1 млн, крім того, він вимагає припинити виробництво і продаж взуття Yves Saint Laurent, що послужила причиною скандалу.

Очевидно, дизайнер-позивач отримав правову охорону на зовнішній вигляд свого виробу як промислового зразку (до речі, у Франції, цей вид ОІВ може охоронятися 25 років, що є найбільшим терміном надання країною-учасницею Паризького Союзу правової охорони, - для прикладу, максимальний строк дії патенту на ПЗ в Україні складає 15 років). До того ж, заявка подана у кольоровому її виконанні, тому, власне, колір і став суттєвою ознакою цього товару.

Важливим є те, що представникам Позивача варто буде довести використання усіх суттєвих ознак запатентованого промислового зразку, а не лише однієї її ознаки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]