Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.04.2011 15:30

"Узеленення" серверів та питання енергоефективності

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

«Відкритий проект за обчисленнями» від Facebook незабаром повинен бути запущений. Реалізація цього проекту буде вестися п'ятьма партнерами, найбільшими корпораціями Dell, AMD, HP та Intel; в ході нього будуть розсекречені специфікації на корпуси, «материнк

«Відкритий проект за обчисленнями» від Facebook незабаром повинен бути запущений. Реалізація цього проекту буде вестися п'ятьма партнерами, найбільшими корпораціями Dell, AMD, HP та Intel; в ході нього будуть розсекречені специфікації на корпуси, «материнки», БП, системи охолодження, енергопостачання і маса інших інновацій, що сумарно забезпечують якісний прорив в економії і «узелененні» функціонування серверів. 

Основна мета подібного проекту - можлива уніфікація сучасного «заліза», яка має як мінімум дві цілі - підвищення продуктивності і одночасне зниження енергоспоживання.  Так, при заміні традиційних серверів на пропоновані (корпус на 50% вище з набагато більшим вентилятором і сучасними поліпшеними радіаторами на процесорах) економія за енергоресурсами досягне 38% при здешевленні одиниці «продукції» майже на чверть. 

Крім того, розробниками нової ідеології «заліза» передбачається позбавити сервери від передньої панелі і максимально повно використовувати для кріплення всіх плат спеціальні затиски. У сервери в такому випадку залишається тільки одне гвинтово-різьбове з'єднання (підключення заземлення), а термін його «розгортання» скорочується до 3 хвилин. 

Експерти вважають, що подібні інновації повторюють на іншому рівні те, що свого часу зробив Google з усіма ОС, коли випустив Android з загальнодоступними тепер всім бажаючим вихідними серверними кодами. 

Існує думка, що це - війна, оголошена суперсоцмережею Цукерберга IT-супергіганту Google - війна за переманювання технічних фахівців і рекламні гроші.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]