Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.03.2011 12:37

У Львові та на Рівненщині за порушення прав інтелектуальної власності порушено 2 карні справи

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Державним інспектором з інтелектуальної власності, спільно із співробітниками УМВС і УСБУ, в рамках проведення спільних перевірок із виявлення неліцензійного програмного забезпечення у Рівненській області та місті Львів У результаті проведених рейдів, вил

Варто звернути увагу, що для виявлення порушення авторських прав (на носіях - лазерних дисках) сьогодні не потрібно отримувати заяву правовласника цих прав. Розмір ж збитку (для порушення карної справи він є необхідною умовою) визначається справедливою вартістю програмного забезпечення (приміром, Windows 7 basic home, коштує біля 800 грн.). Виходить, насправді, ледь не при кожній перевірці, підприємці мають «шанс» здобути кримінальне переслідування. Яке, до речі, у більшості розвинених країн світу замінене на матеріальну відповідальність (штраф до бюджету з відшкодуванням завданих збитків).

Що ж, очікуймо і надалі розкриття цих «серйозних» злочинів… Коли ж, нарешті, термін «злочин» у переважній своїй кількості замінять на «кримінальний проступок», а то знову недалекі ті часи, коли кожен другий буде носити клеймо ЗК. Якось дивно виходить, вбивці і ґвалтівники – злочинці, і простий підприємець, який не може придбати ліцензії, бо має змоги отримати «старт-апу» для становлення свого бізнесу, аби, в умовах масового безробіття та скорочення, прокормити свою сім’ю та надати робочі місця підлеглим… далі буде…

Довідка патентного повіреного: програмне забезпечення відноситься, як підвид комп’ютерних програм, до об’єктів авторського права – літературні твори. Нещодавно Урядом було внесено зміни до Положення про державного інспектора з інтелектуальної власності. 
Саме тому, початок 2011 року багатьом підприємцям запам’ятається великою кількістю «інтелектуальних» рейдів. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]