Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.10.2016 13:41

Перевірка кандидатів при прийомі на роботу

Корпоративна безпека та детективна діяльність

Кількість виставлених бар’єрів при прийомі на роботу залежить від рівня вакансії, яку планується замістити. Але так чи інакше, основний тягар лягає на дві служби – по роботі з персоналом та служби безпеки.

Кількість виставлених бар’єрів при прийомі на роботу залежить від рівня вакансії, яку планується замістити. Але так чи інакше, основний тягар лягає на дві служби – по роботі з персоналом та служби безпеки.

Спочатку робота проводиться службою HR. Ефективність її роботи полягає не тільки в кількості підібраних тестів, формулюванні питань для співбесіди та сухому оцінюванні компетенцій. Важливо ще й те, ЯК проводити ці процеси. Безлике, формалізоване спілкування згодиться для роботів, але не для людей. Тому, при здійсненні формальних процедур, передбачених корпоративними стандартами важливо дотримуватись наступного:

- максимально обмежити кількість психологічних бар’єрів ( сторонні особи в кабінеті, розмова обличчям до обличчя через стіл та інші );

- постійна присутність з кандидатом (паралельно не займатись іншими справами, не йти на обід чи перекур коли особа заповнює анкету );

- вести спостереження за кандидатом ( мімікою, жестами, швидкістю);

- звести спілкування до неформального (задавати додаткові «відкриті» питання; висловлювати власну думку);

Грамотне дотримання таких рекомендацій дає значно більше правдивої інформації (невербальної) про особу:

- манеру поведінки;

- істинний стиль мовлення та лексикон;

- особисті думки оцінюваного (з приводу попередніх місць роботи, які очікування на новому місці, що хвилю);

- реакція на ті чи інші питання в опитувальниках, анкетах (які викликали труднощі чи неоднозначне сприйняття);

При успішному завершенні попереднього, можна переходити до наступного етапу – перевірки справжності наданих документів та вказаної в них інформації службою безпеки. Паспорт на предмет справжності та дійсності. Документ про освіту аналогічно. По трудовій книзі – окрім перевірки відповідності внесених даних, звернути увагу на почерк, печаті, відповідність назв та інше. Рекомендації, попередні місця роботи та місце проживання дадуть додаткові (але не менш важливі) професійні та особистісні характеристики. Це вказані, так звані, «hard-ові» ( обов’язкові, формальні) елементи в роботі «безпечника». «Soft» полягає у методах та способах отримання такої інформації. І в кожного працівника служби безпеки він свій, оригінальний, часто базується на специфічних особистих, моральних та ділових якостях.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]