Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.01.2015 11:45

Трошки про ціни на бензин

Професійна благодійність

Я не втомлююсь дивуватись наскільки у нас в країні "відокремлений" ринок нафтопродуктів від світового. Ми заливаємо близько 12 тисяч тонн пального щодоби через мережі АЗС, а чи справедливу ціну за нього платимо?

1695754.jpg
Наша країна переживає вкрай складні часи. Ми звикли щодня жити новинами зі сходу країни, переживати за кожного нашого бійця, мріяти про мир, збираючи десятки тисяч тонн волонтерської допомоги. Тому, до буденних речей ми звикли відноситись другорядно, особливо не звертаючи уваги на певні цінові коливання.

За останні десятиліття нас просто привчили радіти навіть не здешевленню товарів, а просто сталим цінам хоч на щось… Тож, не дивно, що при тотальному падінні цін на нафту в світі, ми спокійно відносимось до «пікових» цін листопада місяця 2014 року, що «застигли» на табло АЗС.

З листопада минулого року нафта впала з майже 80 до 55 USD за барель, а ціни так і збереглись в районі 17-17,50 гривень за літр бензину А95. Детальна інформація, що порівнює ціни за минулий рік - за посиланням.

Щодня на АЗС України ми купуємо близько 12 тисяч тонн пального, справедливість ціноутворення якого під великим сумнівом. Проте, чомусь ніхто з політиків, громадських діячів особливо питанням цін на паливо не переймаються. Годі й говорити про Антимонопольний комітет України, від якого взагалі ніякої користі немає. А тим часом, ми щедро заправляємо кишені власників нафтокомпаній своїми грошима…
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]