Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.05.2019 15:57

Топ 5 історій видатних підприємців

Директор з маркетингу видавництва BookChef, викладач маркетингу бізнес-школи МІМ

Ці мотивуючі історії вражають, надаючи корисні поради і застерігають від небезпек, що чатують в середовищі жорсткої бізнес-конкуренції. Чи є краще підтвердження, ніж багатомільйонні статки їх авторів?

Ці мотивуючі історії вражають, надаючи корисні поради і застерігають від небезпек, що чатують в середовищі жорсткої бізнес-конкуренції. Чи є краще підтвердження, ніж багатомільйонні статки їх авторів?

Лей Ґаллагер «Історія Airbnb: Як троє звичайних хлопців підірвали готельну індустрію»

Історія Airbnb не просто мотивує. Вона вчить дивитися на речі ширше. Аналізувати й шукати ринкові ніші. За десятирічну історію Airbnb сервісом скористалися більше 260 млн осіб. У компанії 19 міжнародних офісів та 4 млн пропозицій оренди майже в 200 країнах світу. У березні 2017 року вартість Airbnb Inc. була оцінена в понад 31 млрд дол., а у рейтингу Business Insider «The $ 10 Billion Club» ця компанія - другий за вартістю американський стартап після Uber.

Ця книга підштовхує до дій. Наочно демонструє, що бізнес світового масштабу — це не лише успішний збіг обставин і наявність стартового капіталу. Перш за все — здатність бачити можливості там, де їх не бачать інші. І бути готовим рухатися швидко й упевнено попри будь-що.

Джон Керрейру «Bad Blood. Дурна Кров»

Книга журналіста-дослідника Джона Каррейру «Дурна кров. Таємниці та брехні стартапу Кремнієвої долини» розповідає про зліт і падіння компанії Theranos, якій 10 років вдавалося підтримувати міф про свої передові медичні технології, залучаючи інвесторів і впливових осіб. До речі, книга потрапила до особистого ТОПу кращих книг 2018 року Білла Гейтса.

Ви дізнаєтесь не лише про скандальну історію компанії Theranos і її засновницю Елізабет Холмс, а й про важливі уроки, висновки з яких будуть вкрай корисними керівникам, підприємцям, інвесторам і всім, хто легко піддається впливу харизматичних і яскравих особистостей.

Генрі Форд «Моє життя та робота»

Це книга одного з найвеличніших підприємців XX століття, талановитого винахідника видатного менеджера. Але це не просто історія перетворення мрії у велику компанію. В книзі описано практичний досвід заснування небувалого за масштабами виробництва, оптимізацію бізнес-процесів і стратегічне мислення, поради щодо мотивації робітників, банківської системи, найму, ставленню до грошей і процесу, уваги до деталей і пристрасті.

Тож, книга буде цікава не лише власникам бізнесу і топ-менеджерам, а й усім небайдужим до історії XX століття.

Брайєн Меркант «Девайс №1: Таємна історія iPhone»

В цій книзі автор зібрав свідчення людей, які безпосередньо брали участь в розробці смартфона, щоб розповісти, що відбувалося в компанії в ті два з половиною роки, до виходу  iPhone. З неї ви дізнаєтеся про те, як зароджувалися ідеї і як створювали продукт, який перетворив Apple в найдорожчу компанію світу: від наукових Фантастів і програмістів до шанхайських робітників і африканських дітей, які в жахливих умовах видобувають складові для iPhone. А також це правда про екологічну ціну, яку ми сплачуємо заради можливості перебувати на зв'язку у різних куточках земної кулі.

Річард Бренсон «Втрачаючи невинність»

Річард Бренсон - успішний підприємець, філантроп, один з найбагатших людей світу, яскрава і нестандартна особистість. Його унікальний бренд Virgin об'єднує кілька десятків різних, але разом з тим успішних видів бізнесу.

Захоплююче, досить відверто і з легким гумором автор розповідає про найважливіші події в своєму житті: злети і падіння, прикрощі й досягнення. Однозначно, книга буде цікава тим, хто хоче стати підприємцем і побудувати успішний бізнес.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]