Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.11.2016 09:31

Час позбавитись ілюзій

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

За три роки після Майдану влада пройшла точку неповернення і остаточно втратила кредит народної довіри.

Загострення політичного протистояння, яке ми в Україні традиційно зустрічаємо наприкінці листопада, змушує нас однозначно визначити власну позицію. Українська військова організація «СПАС-23» не залишатиметься осторонь магістральних процесів. Ми об’єктивно оцінюємо свою політичну вагу і не маємо ілюзій щодо нашого реального впливу. Проте, наша активність матиме чітке спрямування, а зусилля будуть сконцентровані на досягненні головної мети – повної зміни влади у нашій державі.

За три роки після Майдану влада пройшла точку неповернення і остаточно втратила кредит народної довіри. Пасивна більшість ледь-ледь зводить кінці з кінцями під тягарем так званих «реформ», котрі характеризуються тотальним підвищенням цін і тарифів та економічним занепадом. Активна меншість прагне якісних змін з метою розбудови дійсно вільної України – держави рівних можливостей для розвитку та самореалізації.

Сьогодні влада панічно боїться повторення Майдану. На додаток до цього стрімко змінюються геополітичні обставини – республіканці отримують усю повноту влади в США, на президентських виборах в Болгарії та Молдові перемогли відверто проросійські кандидати.

В цих умовах Порошенку і ко треба терміново «міняти пластинку». Гасла та ідеологеми, на яких тримався режим упродовж останніх років, не варті артистичного таланту президента. Суспільство вимагає змін, а зовнішній світ більше не вірить українським обіцянкам про реформи та демократичну трансформацію. Натомість усі побачили кричущу клептократію вітчизняних політиків, які, за бажання, могли б без жодних проблем кредитувати державний бюджет і самотужки забезпечити фінансування війни на Сході.

За цих умов Українська військова організація «СПАС-23» виступає ситуативним союзником усіх сил, котрі виступають за проведення позачергових парламентських, а згодом і президентських виборів в Україні. Часу для легального перезавантаження влади лишається все менше. Владі не вдасться спихнути власні провини на зовнішні чинники – план «Шатун» і тому подібне. Суспільство втомилося від відвертих знущань та фактичного геноциду українського народу під гарними гаслами європейського вибору та «ринкових» реформ.

Тому ми виступаємо за повне тотальне оновлення влади та укладення нового суспільного договору заради відродження Великої України – держави нового змісту та ідеологічного спрямування.

Ми переконані, що останні 25 років Україна рухалася хибним шляхом, що, з рештою, і привело нас у прірву. Та ніколи не пізно вийти на дорогу прогресу і процвітання. Для цього ми маємо і розуміння і бажання. То ж будемо діяти крок за кроком і в рамках правових механізмів повністю змінимо правила гри на багатостраждальному українському полі 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]