Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.11.2015 09:54

Позивний Путіна - Клоун

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Нічого РФ поки не домоглася - крім репутації клоунів.

Путін вже давно травитьУкраїну своїм існуванням і "геніальними" ідеями.  Лізе в Україну зі своєю політикою, правиламигри та диктує народу, як жити. На сайті everyday.in.uaподаєтьсяцікава стаття Станіслава Кукареки на яку я не зміг не звернути уваги.

Володимир Володимировичмав насправді стратегічний і хитрий план. Якби там «не розпочалось війни», тоРФ могла б використовувати свій вже отриманий бойовий досвід «боротьби зіррегулярними силами», за принципом Чечні, Афгану і т.д. отримавши значнуперевагу. Якби «всерйоз почалося» то РФ отримала б той самий досвід «справжньоївійни» і змогла б утилізувати значну кількість застарілої техніки та іншихозброєнь, яким все одно в утиль дорога. І особливого ризику в зіткненні з такимслабким противником як Україна все одно немає. Якби активно втрутилися США таінше НАТО, то досвід був би просто безцінний, бо досвід зіткнення не«незрозуміло з чим» а з сучасною армією і власне потенційним супротивником. Авийти з війни завжди можна шляхом дипломатичним, якщо раптом стане занадтожарко. Кругом профіт.

Але не все сталося, якгадалося. Воювати «зовсім всерйоз» Україна не стала. У Криму не стала взагалініяк воювати, не давши навіть постріляти "зеленим чоловічкам". Улугандоне - начебто і стала, але теж «дивно». РФ протистояла та сама совковаармія, яка у них самих уже була, про яку вони все знають. Ну і незрозумілівсякі правосекі та інші добробати, які ніби як «іррегулярні сили», але незовсім Чечня. Сміливих всяких там стратегічних ходів, маневреної війни та іншихрадощів Генштабу там не траплялося з часів Іловайська, ну якщо не вважатиДебальцевого облому. Разом їм показали як повинна (і як не повинна) воювати тасама «радянська армія», але цінність досвіду сумнівна, бо воно все одно«несправжня війна». Думаю завдання не були вирішені.

РФ не зіткнулася в помітнихмасштабах з натовської технікою, тактикою, стратегією і радниками. Просто томущо їх не було. Що стало великим (і неприємним) сюрпризом для Москви. Мільярдидоларів і тисячі життів були витрачені по суті марно. Плюс абсолютнокатастрофічні зовнішньополітичні витрати (включаючи санкції), і економічний шоквід цін на нафту і проблем з доступом до кредитних ресурсів і технологій, щовзагалі ставить під питання програму модернізації армії, бо нічим і ні за що.Але раз вже почали, то потрібно продовжувати. І вони полізли до Сирії, де точноє і інструктора і поставки. Їм таки неминуче потрібно «зіткнутися з Заходом»,завдання поставлене і ніхто її не відміняв. І послали туди для початку авіацію,якої так і не знайшлося роботи над Україною, послали всякі «крилаті ракети» таінше таке. А то раптом мовляв не встигнемо. Що вже ознака паніки. РФ вирішиламайже дослівно скопіювати всякі «бурі в пустелі» і зайти відразу з козирів, ане «розпалювати помалу», на чому вони в Україні вже прокололися.

Але в Сирії вони схожепрокололися теж. Судячи з розвитку подій, вони не добилися ні «статусусоюзника» зі зняттям санкцій, ні відвертою конфронтації (з бойовим досвідом, ідо речі панікою на ринку нафти). Нічого вони поки не домоглися крім репутаціїклоунів.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи