Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.10.2015 08:56

Реквієм по виборах!

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

За ті 15 років, які я займаються громадською діяльністю, можу запевнити вас, що влада нічого не зробила для народу.

Що ж панове, хочу підбити підсумки щодо виборів та їх совкової системи. Нам черговий раз продемонстрували, що ніякого сенсу виборча процедура не несе й вибору, як такого, насправді, в нас немає. І щоб нам не говорили, чого б нам не обіцяли - працюють тільки гроші. І все б нічого, якби нормальні громадські активісти не потрапляли в систему представницького ранжиру. У нас в країні розвивається хвороба за іменуванням "рейтинг", де правий лише лідер. У результаті цього не працює жоден люфт в середині партійної системи чи організації. По завершенню виборів, коли вже є переможець, тобто лідер, він стає на кшталт того ж Сталіна, Гітлера, Муссоліні. Хоча найдоречнішим прикладом все ж хочу назвати вождя югославських комуністів Йосифа Броз Тіто, який нібито громадський діяч, все життя стоїть за правду, за людей, але коли потрапляє в систему, яка дає йому повноваження рухати процесами, ці принципи зникають. Варто йому було лише повести бровою, всі ті "шнурки" й "шестірки" намагалися прочитати його думки й передбачити "царські" бажання.

Представницька система від радянської влади із самого початку націлена саме на першість головнокомандувача, лідера, керівника. Вона вбиває чесних людей, які спершу рвуться до влади, щоб відстоювати інтереси громадськості. І тоді у нас виникає штучне невиправдане лідерство, коли людина стає небожителем і всі мають підкорятися. Не важливо чи це вірне рішення, чи ви є його прибічником, чи воно допоможе народу. Ми повинні підкорятися, бо так сформовано у системі, а система то не наша, кацапська, яка ламає всіх хлопців і дівчат, що приходять до влади з бажаннями щось змінити.

За ті 15 років, які я займаються громадською діяльністю, можу запевнити вас, що влада нічого не зробила для народу. Все, що відбувається в державі, всякий раз доводить мені, що єдина система, яка може спрацювати в Україні - побудова організації держави як Гетьманат. Хочемо ми чи не хочемо, а Україну спасе Третій Гетьманат, де за чіткими позиціями і прозорим механізмом буде обиратися керуюча людина. Повноважень у голови буде дуже багато, але відповідальності за кожне рішення не менше.

Не вірю я в комуністичну систему радянських рад (Київради, районних). Ще одним підтвердженням того, що на українських землях спрацює тільки Гетьманат є діяльність Саакашвілі, який не може впоратися ні з виборами, ні з областю. В Україні не працюють ніякі західні, східні чи хтозна-які підходи, що не притаманні українцям.

І очевидно, що я не був би українцем, якби не дав поради. Розуміючи, що ця система не працює і не запрацює, треба шукати інші шляхи порятунку нашої держави. І якщо вам потрібна моя порада, то я її дам - українці мають повернутися до системи. Це має бути наступний Третій Гетьманат.  

Існуюча система ні до чого хорошого не призведе, бо із самого початку була спаплюжена лицемірством і брехнею. Вона сама по собі не страшна, страшна як наслідок перемін чесних громадських діячів у типових представників влади. Будь-який представник громадськості не здатний втриматися від спокус, які пропонує системи. Згодом вона поглинає людину, її принципи, добрі наміри і все світле, що вона мала. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]