Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.08.2015 11:00

Справжній українець

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

"Я мріяв стати справжнім українцем. Сподіваюся, я ним став"

Шановні співвітчизники,як ми й писала в попередній статті, сьогодні розпочалася програма спільноїроботи німецьких та українських солдатів на воєнних похованнях. В рамках цієїпрограми заплановано багато заходів для вшанування пам'яті воїнів та бійців АТО, одним знайяскавіших подій буде встановлення 19 серпня на Аскольдовій могилі першогосимволу пам'ятімайданівцям та добровальцям на честь Марка Грегорі Паславськи за позивним"Франко". Уродженець Манхетену з великими статками та шанованиммісцем у суспільстві вирішив зі зброєю в руках боротися проти проросійськихсепаратистів. Корупція, почуття розгубленості і безпорадності держави,громадянином якої він був, у ситуації з агресором,  спонукало його допомогти Україні.

З початком воєнних подій Марк Грегорі Паславськи  - єдиний американець, який тримавсяукраїнської сторони, у віці 55 років відправився в зону АТО, щоб захищати ріднуземлю, її народ і світле майбутнє України. Майже за весь час свого перебування в зоні бойових дій"Франко" воював у складі батальйону "Донбас", де й знайшовдобрих друзів - справжніх українців.  Відбійців країна дізналася про нього, як про надійного товариша й чесної людини.Марк не шкодував власних коштів для того, щоб забезпечити бійців всіманеобхідними речами (коли держава про це не думала), що неодноразово рятуваложиття бійцям його батальйону. Завжди допомагав  товаришам у сутичці зворогом, адже був професійним військовим. За молодих років чоловік закінчивВійськову академію США «Вест-Пойнт», а потім до 32 років воював в рядахрейнджерів. Набутий досвід американця часто ставав в пригоді українськимвійськовим, що давало змогу не потрапити в пастки агресора. В батальйоні"Донбас" він справляв враження досить заможної людини, але ніколицього не афішував. Вважав, що на війні всі рівні і ніщо тебе краще неохарактеризує, як готовність покласти життя за рідну землю.

Все, що стосується війни й сутичок зі супротивникомхарактеризували "Франка", як відважного, сміливого і сильного воїна.Не шкодуючи ні сил, ні здоров'явін гідно ніс імення "українець" і знищував всіх, хто зневажав йогоБатьківщину. В останні хвилини життя, коли частину групи відправили звільнятиІловайськ від сепаратистів, Марк зізнався, про що мріяв весь час перебуваючи вАТО: "Я мріяв стати справжнім українцем. Сподіваюся, я ним став".Безперечно Україна і весь світ знає, хто такий Марк Грегорі Паславськи і що вінзробив для своєї Батьківщини.

Таких героїв мало знати, про них треба пам'ятати,їх треба шанувати. Влада, ніяким чином не віддала належнеукраїнському американцю Грегорі Паславському за позивним "Франко".СПАС-23 з великою вдячністю та шаною ставиться до відважних та безстрашних героївУкраїни. В пам'ять про сміливого воїна на Аскольдовій могилі, де йпохований Марк, буде встановлено перший символ пам'яті майданівцям та добровальцям. Символтого, що громада не забуває своїх бійців, спасителів, янголів. Тепер нашадержава має два Франка, два однодумця, які хоч і жили в різні століття, алеборолися за одну мету - вільну Україну.

Всі воїни, які загинули за Україну, правду, свободуй незалежність своєї держави, показали, що український дух народу є незламним інескореним. В наших серцях й досі живе надія на вільну ДЕРЖАВУ, щасливуДЕРЖАВУ, незалежну ДЕРЖАВУ.

Слава й воля Україні!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи