Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.04.2015 12:36

Булава Гетьмана України

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Відсутність ініціативи з боку діючого Президента України щодо виконання своїх прямих обов'язків та отримання булави Гетьмана України дає «холостий» виклик новітнім політикам.

Друзі, хочу поговорити з вами щодо питання відсутності, на сьогодні, системних дій в розбудові та діяльності українського козацтва . Особливо зараз, під час війни, коли український народ покладається на непереборний козацький дух та консалідацію українських козаків щодо перемоги над загарбниками нашої держави, виникає загроза політизація національної ідеї гетьманства, як такої. Під впливом різних політичних течій та секторів: лівих, правих та центральних, деякі організації українського козацтва формують ідею обрання Гетьмана українського козацтва (маємо Гетьмана України) з числа політичних лідерів, а не президента України, як було ще з часів Павла Скоропадського.

22 січня 2005 року на Софіївському майдані (площа Богдана Хмельницького) у Києві Велика Рада Українського козацтва обрала Гетьманом України всенародно обраного Президента України Віктора Ющенка, який заявив, що докладе всіх зусиль для об'єднання всіх гілок козацтва, які існують в нашій державі, у міцний суспільний стан. Показово, що відбулася ця урочиста подія саме на тому місці, де 29 квітня 1918 року отримав булаву Гетьман України і Військ Козацьких Павло Петрович Скоропадський, який першим з українських лідерів XX століття узаконив існування козацького стану.

З часів першого Майдану, коли ми, нарешті, повернулися до звичаєвого права і вручили президенту булаву Гетьмана українського козацтва, до узурпації влади бандитами Януковича, були зроблені вагомі кроки в розбудові системи українського козацтва. Чигирин, Холодний Яр, Будда, Батурин, Берестечко, Джура й багато інших символів програм та подій, окрім законодавства. Саме законодавство, майбутні узурпатори й бандюки(Янукович з командою), не пропустили, не надавши в Парламенті 9 голосів.

Відмова В. Януковича отримати булаву та продовжити спадкоємність звичаєвих прав і стати справжнім президентом-гетьманом для українського народу й козацтва була зрозуміла, бо не для цього вони прийшли до влади. Тому, зіткнувшись із соромом та фарсом, який відчули козаки при спробі вручити булаву В. Я., пояснюється відсутність ініціативи та млявість у передачі булави діючому всенародно обраному президенту України Петру Порошенку.

На разі в українському козацтві виникла така ситуація, якою з великим задоволенням хотіли б скористатися нові політичні діячі. Відсутність ініціативи з боку діючого Президента України щодо виконання своїх прямих обов'язків та отримання булави Гетьмана України дає «холостий» виклик новітнім політикам та створює ілізію, що вони зможуть приборкати статус Гетьмана України, як перший крок до майбутнього президенства. Для цього активно використовуються дух та настрій українського народу та козацтва, особливо шанування подій в Холодному Яру, які, в історичному ракурсі, підтверджують фондументальні засади демократії, жагу до волі та дисципліну.

В зв'язку з цим відбувається потужна підготовка заходів святкування борців за волю України з участю Святішого Патріарха Києвської і всієї Русі Філарета. На Чигиринському стадіоні виступлять командири добровольчих полків та батальонів, відбудеться парад учасників АТО, фотосесія Чигиринських красунь з фронтовиками, показові виступи вояків та виставка бойової техніки. На заходах також будуть українські вироби народних майстринь, конкурс малюнків «Подарунки бійцям», військові та медичні навчання для дітей та дорослих з інструкторами Українського легіону. На останок зіграють найкращі сини гостросписої співочої музичної України Тарас Силенко, Михайло Коваль, Тарас Житинський, Неля Франчук та Арсеній Білодуб, а також найпотужніші українські гурти «Друже Музико», «Вертеп», «Широкий Лан», «Рутенія», «Схід Сонця» та «Кому вниз». У святу неділю збереться козацтво добровольчих полків та батальонів для покладання квітів та вшанування пам'яті героям Холодного Яру. Усі гості Холодного Яру також зможуть вклонитися пам'ятнику «Небесної Сотні», який встановлений на честь загиблих воїнів-майданівців.

Все це тактично підводиться для того, щоб один із політиків запропонував себе на посаду Гетьмана українського козацтва, і тим самим знехтував звичаєвим правом та традиціями. Гетьманом України має бути Гетьман українського козацтва.

Черговий раз звертаю увагу діючого Президента України Петра Порошенка повернутися обличчям до українських козаків.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]