Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.04.2021 11:43

Щодо результатів Форуму MINTRANS у Харкові

Позаштатний радник на громадських засадах голови Укравтодору, президент Української Асоціації проектних організацій (UADO)

Муніципальна інфраструктура: виклики та перспективи

На початку квітня у Харкові відбувся цікавий захід, присвячений налагодженню діалогу центральної та місцевої влади та розвитку транспортної інфраструктури місцевих громад.

Мною, як експертом проекту TCP (Transport City Projects) взято участь в даному Форумі.

Оскільки саме проект TCP (Transport City Projects) покликаний покращити співпрацю центральних та місцевих органів влади в контексті розвитку вулиць і доріг комунальної власності, підвищити доступність якісних транспортних послуг в громадах, забезпечити безпечні умови руху та пропускну здатність муніципальної інфраструктури.

Cеред спікерів форуму були: заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, представники 3 профільних міністерств, Голова Державного агенства автомобільних доріг України Олександр Кубраков, представники з Фонду Енергоефективності, керівники міжнародних проектів, зокрема EGIS Україна та міжнародних банків.

За результатами цього Форуму було підписано кілька меморандумів, зокрема про співпрацю між муніципалітетом м. Харків з турецькою компанією Karsan - виробником електробусів для здійснення пасажирських перевезень.

Згідно умов цього Меморандуму, Харків до кінця 2021 року планує придбати 150 турецьких автобусів різних класів: 8-метрові автобуси, які будуть курсувати в годинник пік, та 6-метрові в періоди низького трафіку.

Ще 350 автобусів турецької компанії Karsan буде створено безпосередньо в Харкові, для цього буде створено близько 300 нових робочих місць для місцевих мешканців.

Також, під час форуму було вирішено важливе питання щодо співфінансування з місцевого бюджету капітального ремонту 58 км Окружної дороги навколо м. Харків в рамках Програми Президента України «Велике будівництво».

Зокрема, рішенням сесії Харківської міської ради «Про внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку м. Харкова до 2021 р.» на будівництво транспортної розв’язки  виділяються з місцевого бюджету кошти в розмірі 440 570 млн грн.

Відтак на ділянці від Олексіївки в бік Салтівки і в Роганському житловому масиві до ремонту вже стали, на інших ділянках - поки проводяться підготовчі роботи.

Станом на 15 квітня на Окружній дорозі Харкова заасфальтували 4,8 км дорожнього покриття: 4,4 км від смт Пісочин до екопарку, 0,4 км від Роганського житлового масиву до смт. Безлюдівка.

У місцях проведення робіт рух автотранспорту не припиняється завдяки організації проїзду по одній половині проїжджої частини у реверсному режимі.

Такі яскраві приклади співпраці органів місцевого самоврядування з центральними органами влади, зокрема з Укравтодором, дозволять якомога в швидші строки та якісно відновити дорожню інфраструктуру на стратегічних для регіонального розвитку ділянках доріг.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]