Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.02.2023 20:36

Відкрите звернення до Президента України щодо рішення Президента РФ про проведення СВО

Спеціаліст з інформації

Пропозиція Президенту України про вжиття заходів для припинення незаконної дії рішення Президента РФ про проведення спеціальної військової операції від 24.02.2022 року

Шановний Володимир Олександрович!

Основним змістом цього відкритого звернення є пропозиція Заявника Президенту України Зеленському Володимиру Олександровичу (далі – Президент України) щодо вжиття Вами всіх необхідних заходів задля припинення незаконної дії необґрунтованого, незаконного та протиправного рішення Президента Російської Федерації Путіна Володимира Володимировича (далі – Президент РФ) про проведення спеціальної військової операції (надалі – СВО), прийнятого та оголошеного Президентом РФ у зверненні 24.02.2022 року о 6:00 у Кремлі міста Москви РФ (далі – Звернення Президента РФ від 24.02.2022 року).

Єдиною та головною метою даного відкритого звернення до Вас є захист прав людини на життя, зокрема стосовно людей, які є громадянами України.

Заявник – людина, громадянин України, зареєстрований у місті Києві, право на життя якої було порушено шляхом замаху внаслідок незаконної дії необґрунтованого, незаконного та протиправного рішення Президента РФ про проведення СВО.

Так, Заявник, перебуваючи на території Ірпінської міської громади Київської області України, ховаючись від пагубних наслідків незаконної дії необґрунтованого, незаконного та протиправного рішення Президента РФ про проведення СВО, яке вступило в незаконну силу, будучі фактично нікчемним, тобто таким, який не передбачає настання будь-яких юридичних наслідків, 05.03.2022 року близько восьмої години ранку разом зі своїми рідними у складі п'яти осіб підвергнувся авіаударам, які разом із ракетними ударами та ударами зброї вибухової дії з великим радіусом поразки, включаючи обстріли із застосуванням важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, у березні 2022 року призвели до загибелі 3264-х та поранення 2409-х мирних людей в Україні, що офіційно підтверджено Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини, яке також вважає, що фактично постраждалих значно більше.

Дані юридичні факти прямо підтверджують не лише відсутність досягнення мети СВО про захист людей, заявленої Президентом РФ у зверненні від 24.02.2022 року, а й доводять про протилежне – про масове та системне порушення прав людини на життя під час проведення СВО. При цьому прошу Вас врахувати, що доказів слів Президента РФ про знущання та геноцид ніким не встановленого, але також усно названого Президентом РФ, "київського режиму", Президентом РФ у будь-який спосіб не пред'явлено.

Після авіаударів від 05.03.2022 року сім'я Заявника була евакуйована і тимчасово переміщена на територію держави Німеччина, яка створила всі необхідні умови для її тимчасового притулку відповідно до принципу верховенства права.

Після добровільного, за офіційною та офіційно неспростованою заявою уповноваженої Президентом РФ особи від 06.04.2022 року, відведення Збройних Сил РФ з міста Ірпінь, 28.04.2022 року о 09:10:04 до його Відділу №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції (надалі – ГУ НП) у Київській області Заявником через службу 102 було подано усну заяву про скоєння злочину проти права людини на життя (мене та членів моєї родини) внаслідок незаконної дії саме необґрунтованого, незаконного та протиправного рішення Президента РФ про проведення СВО, зареєстровану за номером ЄО №7785.

На додаток до усної заяви, 24.06.2022 року Заявником на адресу уповноважених представників відділу поліції Бучанського районного управління поліції ГУ НП у Київській області, також у законний спосіб, було подано належним чином оформлену письмову заяву про вищевказане, внаслідок чого Заявника у законний спосіб визнано потерпілим. Заявник належним чином й у законний спосіб був допитаний в кримінальному провадженні щодо порушення прав людини на життя. Втім, у даному зверненні я не можу посилатись на відповідний вирок національного суду з огляду на те, що дане кримінальне провадження до суду чомусь не надійшло, можливо, у зв’язку з протиправною бездіяльністю вищевказаного органу.

Прошу Вас обов'язково зазначити, що рішення Президента РФ про проведення СВО є необґрунтованим відповідно до наступного.

В якості юридичного обґрунтування рішення про проведення СВО Президент РФ усно вказав на статтю 51 частини 7 Статуту ООН. Проте такого джерела, чітко вимовленого вустами Президента РФ у зверненні від 24.02.2022 року, немає. У змісті Статуту ООН, опублікованому на офіційному веб-сайті ООН, російською мовою, що є однією з офіційних мов ООН, немає частини 7 ("части 7" російською мовою).

Також прошу Вас відзначити, що в даному випадку не має місця бути невільна помилка мови Президента РФ (надалі – Обмовка), про що прямо свідчить відсутність протягом тривалого періоду (346 днів) заяв Президента РФ чи заяв уповноважених Президентом РФ осіб про наявність будь-якої Обмовки у Зверненні Президента РФ від 24.02.2022 року.

Оскільки інших юридичних підстав для ухвалення Президентом РФ рішення про проведення СВО немає, доказом чого є зміст Звернення Президента РФ від 24.02.2022 року, враховуючи також відсутність на даний час у відкритому доступі офіційного документа, що відображає зміст рішення Президента РФ про проведення СВО, завіреного підписом власної руки Президента РФ, необґрунтоване рішення Президента РФ про проведення СВО є завідомо незаконним (нікчемним), про що прямо свідчить Заявник, зокрема, цим зверненням.

Відповідно, всі рішення, дії та/або бездіяльності, прийняті та/або вчинені на підставі рішення Президента РФ про проведення СВО, повною мірою є незаконними, та такими, які спрямовані проти прав, свобод та інтересів людей, у тому числі й громадян України.

Усвідомлюючи свою відповідальність перед Богом, враховуючи виявлене та викрите вище, та зважаючи на те, що нехтування та зневага до прав людини порушує право людини на життя, керуючись своїм правом на її захист, відповідно до Загальної декларації прав людини, прийнятої 10.12.1948 року резолюцією 217 А (III) Генеральної Асамблеї ООН, членом якої є також держава Україна, в якості пропозиції пропоную Вам невідкладно (без невиправданих зволікань) вжити всіх заходів задля припинення незаконної дії необґрунтованого, незаконного та протиправного рішення Президента РФ про проведення СВО від 24.02.2022 року.

З метою прийняття Вами правильного та об'єктивного рішення в результаті розгляду Вами даного відкритого звернення, також прошу Вас повідомити про його зміст усіх людей, осіб, організацій, інституцій та держав, які прямо або опосередковано беруть та/або брали участь в ухваленні та/або виконанні рішень, дій та/або бездіяльності, прямо чи опосередковано пов'язаних з незаконною дією необґрунтованого, незаконного та протиправного рішення Президента РФ про проведення СВО від 24.02.2022 року.

Про вжиті Вами заходи щодо даного відкритого звернення до Вас, прошу Вас належним чином та у законний спосіб повідомити Заявника, а також усіх зацікавлених людей.

Також доводжу до Вашого відома, що мною на адресу Президента РФ 04.02.2023 року було надіслано відкрите звернення про вжиття Президентом РФ заходів задля скасування необґрунтованого, незаконного та протиправного рішення Президента РФ про проведення СВО від 24.02.2022 року, розміщеного за адресою у відповідності до принципу гласності та відкритості.

З повагою,

Манохін Віталій Іванович

6 лютого 2023 року

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]