Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.04.2019 17:04

Чому Петро Порошенко не має права бути Президентом України?

Спеціаліст з інформації

Автором надається юридичний аналіз питання відсутності у Петра Порошенка права бути Президентом України.

Петро Порошенко не має права бути Президентом України

Петро Порошенко не має права бути Президентом України з огляду на те, що Петро Порошенко – порушник.

Адже, саме Петро Порошенко порушив конституційні права громадянина України, про що свідчить відповідне судове рішення Великої Палати Верховного Суду від 27.11.2018 року та виконавчий лист, що підтверджують юридичний факт порушення Петром Порошенком права на звернення громадян й свободу вираження поглядів і переконань шляхом протиправної бездіяльності.

При цьому, Петро Порошенко вчинив таке порушення виконуючи свої службові обов'язки на посаді Президента України щодо гарантій додержання, зокрема, права на звернення й свободи вираження поглядів і переконань стосовно організації судової влади та здійснення правосуддя в Україні. Внаслідок порушення, така організація не відповідає засадам верховенства права відповідно до європейських стандартів і забезпечення права кожного на справедливий суд, адже, замість розгляду належним чином складеного і в законний спосіб поданого звернення громадянина від 06.10.2017 року, уведення 10.11.2017 року Петром Порошенком у склад Верховного Суду кандидатів, які доказово порушують принцип правової визначеності як основоположний аспект верховенства права, – не забезпечує право кожного на справедливий суд.

Було б дуже добре, якби на дебатах, що можуть відбутися перед другим туром виборів Президента України 21.04.2019 року, Петро Порошенко ясно та недвозначно роз'яснив іншому кандидату на пост Президента України зміст і спрямованість діяльності голови держави у відповідності до верховенства права, а також звернув його увагу на те, яким чином не потрібно вчиняти протиправні дії чи бездіяльність, що призводять до порушення прав і свобод, протестних настроїв громадян, та злочинів проти основ безпеки держави разом із запланованим порушенням права громадян на життя згідно експертних висновків.

Отже, на думку автора, порушник конституційних права і свободи громадянина не може бути гарантом їх додержання.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]