Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.02.2014 21:12

Кримський гамбіт

Керівник Аналітичної групи ім. Григорія Сковороди

Приміщення Ради та Радміну Автономії захоплене невідомими людьми з автоматами та кулеметами, на в’їзді в автономію виставлені блок-пости з колишніх озброєних беркутівців на «народних дружинників», а по Сімферополю і околицях вільно їздять російські бетеери

Кримськийпарламент розігнав місцевий уряд та під дулами автоматів призначив референдум знезрозумілим питанням, позитивна відповідь на яке дасть змогу торгуватися зукраїнською владою третім суб’єктам. Приміщення Ради та Радміну Автономіїзахоплене невідомими людьми з автоматами та кулеметами, на в’їзді в автономіювиставлені блок-пости з колишніх озброєних беркутівців на «народних дружинників»,а по Сімферополю і околицях вільно їздять російські бетеери. 

Причинакримської кризи має три складові. 

Перша —безумовний вплив Росії. Недооцінювати цей чинник, було б нерозумно. Російськекерівництво прогнозовано розігрує свій сценарій, який полягає в дестабілізаціїситуації в Україні. Сподіваються: не вийшло в Харкові — вийде в Криму. На жаль,для цього є всі підстави — хронічна слабкість українського контррозвідувальногооргану після зміни влади тільки збільшилася. А багаторічна бездіяльність всіхколишніх центральних влад щодо нормалізації ситуації в Криму дає жителямпівострову оманливі сподівання на те, що за російської влади їм житиметьсякраще. Аякже. 

Друга складова— неадекватна поведінка нової української влади, яка замість того, щобзаспокоїти суспільство та негайно зайнятися рятуванням економіки, займаєтьсяподілом портфелів, внутрішніми інтригами та продукуванням провокаційнихзаконів. Яскравий приклад — відміна сумнозвісного «мовного» законуКолесніченка-Ківалова, яка певною мірою підлила масла у вогонь кримської кризи.Закон, безумовно, треба було відміняти. Він, м’яко кажучи, «по-дебільному»написаний, він, фактично, не діяв, він був прийнятий з порушенням Конституції.Але для чого це треба було робити саме зараз??? 

Ну, нарешті,третя складова — неадекватна поведінка українських правоохоронних органів. Я вжеказав про недолугу СБУ, яка замість контрозвідувальної діяльності займаєтьсябізнесом та дискредитації опозиції (при всіх владах). Але нове керівництвоміліції діє ще тупіше і підступніше по відношенню до власного народу. Замістьтого, щоб негайно арештувати всіх винних у злочинах проти людей (імена яких всімдавно відомі), припинити безлади та мародерство на вулицях та почати, зрештою,ловити бандитів, керівництво МВС займається власним піаром. Тому недивно, щонайбільш яскравим вчинком нового міністра став наказ про розформування спецпідрозділу«Беркут». Треба його розформовувати (вірніше реформувати), але після детальногорозслідування і переатестації і не зараз, не першою дією міністра. От і бачимозараз повідомлення, що кримський «беркут» збунтувався, захопив будівлі ізаблокував під’їзди на півострів. 

Така от фігня,малята.

Відправити:
Теги: Крим
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи