Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.11.2021 14:05

Натхнення – секрет продуктивності успішних людей

СEO IT-компанії Banza

Часто, коли настільки втомлюєшся від буденних задач, а важливе рішення варто прийняти саме тут і зараз, слід зупинитися на декілька секунд та зануритися в себе.

Проте не так просто спіймати подібний стан внутрішньої тиші. Для цього треба віднайти ритуали, які підходять саме для тебе. 

Зі схожим станом ступору зустрічаються майже всі підприємці, бізнесмени та менеджери. Особливо під час кризових ситуацій, переговорів чи прийняття нових та інколи не зовсім логічних рішень. Мені знається, що найдієвішим способом швидкого вирішення цієї ситуації є натхнення. 

Натхнення — це не просто якась ефемерна річ, що приходить сама собою. Це найкращий помічник в роботі, що дозволяє відсторонитися від проблем, діяти ірраціонально та не вигоріти на роботі. 

Насправді саме вигорання є однією з найбільших проблем сучасного суспільства. Через те, що останніми роками з’явився культ продуктивності, багато людей прагнуть до професійних вершин та намагаються їх дістатися будь-яким шляхом. Вони не зважають на недосипання, погане харчування, постійну втому та романтизують такі речі як багатозадачність й задавлювання власних емоцій. 

У 2020 році науковці в США провели дослідження, результати якого виявили, що сімдесят шість відсотків людей відчували хоча б один з симптомів емоційного вигорання. Напевно, не варто пояснювати, що майже неможливо досягти значущих професійних результатів, якщо психіка знаходиться в стресовому стані. 

То ж як знайти натхнення і для чого воно потрібне? 

Згадаймо чи не найпопулярніше висловлювання, про те, що митцям  для роботи потрібна муза. Чомусь ми завжди уявляємо собі художників, музикантів або поетів. Проте чому митцем не може бути топ-менеджер, який шукає спосіб вивести компанію з кризи, чи власник бізнесу, якому терміново треба змінити вектор розвитку фірми? Так, це теж творча праця. Різниця в тому, що митець може собі дозволити шукати натхнення декілька днів чи тижнів, а бізнесмен — ні.  Часто буває так, що кожна година чи хвилина важлива, бо вже через мить можна отримати або втратити все. 

Аби такого не траплялось, кожному професіоналу варто віднайти способи викликати натхнення та зробити його найкращим другом. Це може бути кількахвилинна медитація, прослуховування музики чи прогулянка улюбленим парком. Колись я теж шукала власний метод для “викликання музи” й вирішила піти до художнього музею. Ніколи б не подумала, що споглядання на витвори мистецтва зможе мене настільки сильно надихати. В такі моменти занурення в картини я наче можу спостерігати за стресовими ситуаціями з боку. Це дозволяє побачити нові ракурси, які раніше здавалися нелогічними, та швидко діяти.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]