Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.11.2020 14:35

Кабмін дозволив ремонтувати обладнання для лікування хворих на COVID-19

Координатор з моніторингу медичних закупівель

Нарешті покладено край цій неймовірній ситуації, коли медзаклади мають право придбати необхідне обладнання, а ось відремонтувати його – ні!

На фоні тривожних новин про щоденну кількість хворих, яка постійно зростає, про те, що карта України чим далі забарвлюється в червоний та оранжевий кольори, повідомлень про заходи, які будуть вжиті у разі, якщо … знову маємо інформацію про те, що до нашого основного документу ‑ Постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2020 № 225 внесено чергові зміни. І зміни досить вагомі.

Зміни внесені Постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2020 № 1033 «Про внесення змін до переліків затверджених Постановами Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 р. № 224 і 225. Зараз з текстом Постанови можна ознайомитися на сайті Кабінету Міністрів України. Там же можна завантажити перелік змін, що додаються.

Нарешті покладено край цій неймовірній ситуації, коли замовник має право за коронавірусною закупівлею закупити необхідне обладнання, а ось відремонтувати його – ні!

Розділ "Послуги" доповнено такими позиціями:

Ремонт приміщень для розташування мікробіологічної лабораторії з проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції

Капітальний ремонт системи киснепостачання

Ремонт та технічне обслуговування медичних виробів та обладнання, що використовується для надання допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19, зазначені в цьому переліку

Отже, відтепер замовники мають право швидко відремонтувати обладнання, яке вийшло з ладу, але є вкрай необхідним для надання допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19. Підкреслюю, що закупити з використанням коронавірусної процедури послуги з ремонту та технічного обслуговування можливо лише для тих медичних виробів та обладнання, що включені до Переліку. Разом з тим, аж ніяк не обов’язково, щоб ці вироби чи обладнання теж були закуплені за коронавірусною процедурою.

Також змінено назву розділу «Лікарські засоби для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19». Тепер цей розділ називається – «Лікарські засоби, імунобіологічні препарати та харчові продукти для спеціальних медичних цілей для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19». Додано відповідно ряд медичних препаратів:
-Acetylcysteine;
-Tigecycline; 
-Sodium oxybate;
-Fondaparinux;
- Methylprednisolone,
а також розчини для парентерального харчування та препарати для ентерального харчування.

До розділу «Медичне обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19» включено Зволожувач дихальних сумішей без підігріву.

До розділу «Розхідні матеріали для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19» включено:

-конектор швидкого з’єднання з медичними газами;
-мішок для дихального контуру, одноразового застосування (мішок дихальний одноразовий).

До розділу «Медичні вироби, лабораторне обладнання, розхідні матеріали, реагенти для лабораторних досліджень» включено:

-реагенти (набори реагентів) для визначення рівня прокальцитоніну;
-реагенти (набори реагентів) для визначення рівня Д-димеру.

Крім того, Перелік поповнився новим розділом під назвою «Системи постачання медичних газів», до якого включені:

- система киснепостачання;
- киснева станція;
- кисневий генератор та/або компресор;
- рампа киснева;
- редуктор кисневий.

Отже, не забувайте звірятися з Переліком, плануючи закупівлі за коронавірусною процедурою. А також вчасно оприлюднюйте інформацію про закупівлю - текст договору з усіма додатками, специфікаціями тощо.

Крім того, вже скоро Новий рік, зимові свята, а там і оприлюднення звітів про виконання договору про закупівлю. Не забувайте і про це. І  якщо раптом забули дозавантажити інформацію про закупівлю – зробіть це.

Вдалих закупівель!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]