Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.05.2021 16:01

Не всі йогурти однаково корисні

Адвокат, партнер Адвокатського об'єднання "Правовий Альянс"

Щодо зручності користування сучасники гаджетами для бізнесу і правоохоронців

Вже забагато було написано про обшуки і алгоритми поведінки під час обушку, тому немає сенсу повторюватись.

Зупинюсь лише на маленькому аспекті.

Під час проведення обшуку законодавець наділив слідчого, прокурора правом вилучати речі, які як зазначені в ухвалі суду, так і ті, що не зазначені в ухвалі й на думку того ж слідчого, прокурора мають відношення до кримінального провадження (тимчасово вилучене майно).

В більшості випадків вилучаються й мобільні телефони.

Для слідчого є дуже зручним, коли власник гаджету дещо лінивий і ставить функцію FaceID. В такому випадку не треба вимагати пароль від телефону, а достатньо лише піднести телефон фронтальною камерою і доступ до даних телефону отримано. Далі слідчий вмикає авіарежим та відключає блокування телефону, мета досягнута.

При цьому, корпорації і технології також не стоять на місці: днями Apple порадував нас оновленнями системи до версії iOS 14.5, яка містить ряд "плюшек", в тому числі можливість відмикати (розблоковувати) iPhone за допомогою Apple Watch.

Я впевнений, що співробітники НАБУ, ДБР, МВС, СБУ, прокуратури будуть також вдячні власнику телефону, який не забуде увімкнути цю зручну функцію )

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]