Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.09.2021 16:55

Складні переговори: як краще зрозуміти себе

Адвокат, директор Derchuk & DWP Law Firm

Як юристам віднайти джерело натхнення, вчасно повернутися до активного життєвого ритму та підготуватися до бізнес-переговорів

Коли студенти здобувають професію юриста, вони вивчають філософію, психологію, логіку та інші, на перший погляд, непрофільні навчальні дисципліни. На жаль, часто молоді юристи не звертають увагу на практичну цінність цих предметів, а тому припускаються великої помилки: ці предмети відіграють істотну роль у праворозумінні, його застосуванні на практиці, у роботі з клієнтом і в процесі надання правової допомоги.

Цією публікацією я хочу познайомити молодих правників та досвідчених юристів із творчістю видатної особистості — Карла Ґустава Юнґа, швейцарського психіатра та філософа, відомого започаткуванням оригінальної теорії психоаналізу. Мені імпонує його унікальний підхід до вивчення психології. Це справжнє мистецтво — бачити в депресивних станах не негатив, а імпульси для розширення свідомості. 

Вашій увазі кілька його визначень, що допоможуть краще зрозуміти себе:

—«Не утримуй того, хто йде від тебе. Інакше не прийде той, хто йде до тебе»

—«Все, що дратує тебе в інших, може привести до розуміння себе»

—«Якщо ви обдарована людина, це не означає, що ви щось отримали. Це означає, що ви можете щось віддати»

—«Зустріч двох особистостей подібна контакту двох хімічних речовин: якщо є хоч найменша реакція, змінюються обидва елементи»

—«Саме тяжкий тягар, який лягає на плечі дитини, — це непрожите життя її батьків»

—«Все, що не влаштовує нас в інших, дозволяє зрозуміти самих себе»

—«Самотність обумовлена не відсутністю людей навколо, а неможливістю говорити з людьми про те, що тобі вважається суттєвим, або неприйнятністю твоїх поглядів для інших»

—«Покажіть мені психічно здорову людину, і я вам її вилікую»

—«Те, до чого ти чиниш опір, залишається»

—«Депресія подібна дамі в чорному. Якщо вона прийшла, не жени її геть, а проведи до столу як гостю й послухай те, про що вона має намір сказати»

—«Буває, руки справляються з загадкою, проти якої інтелект безсилий»

—«Сновидіння — маленькі, добре приховані двері, що ведуть у ту відпочаткову космічну ніч, якою була душа ще до виникнення свідомості»

—«Хто не пройшов через чистилище власних пристрастей, той не подолав їх до кінця»

—«Ваш погляд стане ясним лише тоді, коли ви зможете зазирнути у свою власну душу»

—«Я не те, що зі мною трапилося, я — те, чим я вирішив бути»

—«Ми можемо думати, що повністю контролюємо себе. Але друг може розповісти нам про нас таке, про що ми не маємо ані найменшої уяви»

Наші особистості є частиною навколишнього світу і їхня таємниця також безмежна.

Я переконаний, це не просто вислови, а джерело мотивації та заклик до активних дій. Читайте, самовдосконалюйтеся та вчіться розуміти себе — це ключ до професійного та життєвого успіху.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]