Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.08.2016 12:47

Місцеві ради мають використовувати накопичені кошти на свої потреби

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України зумовлене потребою врегулювання проблеми нераціонального використання коштів органами місцевого самоврядування.

Нагальною проблемою для багатьох українців є неналежний стан закладів освіти і медицини у їх населених пунктах. Забезпечення можливості місцевим радам використовувати накопичені кошти на розвиток свого регіону дозволить у майбутньому вирішити вищезазначену проблему  за рахунок додаткового фінансування освіти і медицини

Внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України зумовлене потребою врегулювання проблеми нераціонального використання коштів органами місцевого самоврядування, а саме розміщення значних фінансових ресурсів головами відповідних рад на депозитах у комерційних банках та подальше непрозоре вільне використання нарахованих відсотків. Причиною зловживань органів місцевого самоврядування є наявність в бюджетах достатньої кількості територіальних громад коштів, що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, але, у зв’язку з відсутністю необхідності фінансування визначених кодексом витрат, не використовуються для інших суспільно корисних цілей .

У зв’язку з цим я підготував та вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України (щодо встановлення додаткових напрямків використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва)» (реєстраційний номер 4893-1).

Законопроект має на меті розширення напрямів використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, з метою забезпечення можливості місцевим радам використовувати ці кошти на експлуатацію дорожньої системи місцевого значення, будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг; будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів охорони здоров’я, освіти, культури, що знаходяться у комунальній власності.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]