Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2016 12:02

Треба, щоб вирок Савченко був максимально суворим

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

За таких умов з’явиться реальний шанс повернути Надію Савченко в Україну вже найближчим часом.

Зрозуміло, що не слід чекати сенсації у вироку Надії Савченко. Історія не знає прикладів, коли на показових судилищах виносили м’які або взагалі виправдувальні вердикти. Можливо, це звучить дещо парадоксально, але зараз бажано, аби російський суд задовольнив вимогу прокурорів щодо ув’язнення Надії на 23 роки. Справа в тому, що після такого рішення можна невідкладно починати процес обміну української льотчиці відповідно до Мінських угод. Але якщо суд раптом «зглянеться» і вирішить ув’язнити Савченко не на 23, а, наприклад, на 10 років, сторона обвинувачення може оскаржити таке рішення, що автоматично затягне процес ще на місяці. Зі свого боку, адвокати Надії вже неодноразово заявляли, що не подаватимуть апеляцію на рішення суду, яким би воно не було, так як розуміють, що це марно і навіть шкідливо. Однак, цілком можливо, що цю карту таки розіграє російська влада, заблокувавши обмін Савченко на довгий час. В умовах, коли політичні лідери і світова громадськість помітно активізували свої зусилля на підтримку полонянки, Кремль може демонстративно залишити її в СІЗО, аби у такий спосіб показати, що заклики й переконання всього світу – не аргумент для Москви. Чим більше уваги прикуто до цієї справи, тим більше у Путіна можливостей продемонструвати свою силу.

 Відтак найважливіше зараз – аби ростовська Феміда не проявляла зайвої «гуманності», яка цього разу може коштувати українці життя. Якщо вирок буде максимально суворий, з’явиться реальний шанс повернути Надію Савченко в Україну вже найближчим часом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]