Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.10.2015 10:09

Залишаюся оптимістом

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Попри повільне просування реформ в Україні, сильну корупцію, падіння доходів населення, не можна не помітити суттєвого прогрес у багатьох напрямках державної політики.

Попри повільне просування реформ в Україні, сильну корупцію, падіння доходів населення, не можна не помітити суттєвого прогрес у багатьох напрямках державної політики.

Безперечно, що головним досягненням стало збереження державності й цілісності України у межах значної за масштабами території.

Іншим незаперечним успіхом влади і суспільства вважаю відродження української армії, яку фактично довелося будувати з нуля і завдяки якій стало можливим відвернення повномасштабної війни з переважаючим у багатьох відношеннях супротивником.

Серед позитивів й поступова політична переорієнтація України на Захід, співпраця із міжнародними партнерами у побудові в Україні демократії європейського зразка та ліберальної економіки.

Черговим викликом є масштабне оновлення еліт на місцевих виборах, завдяки чому, сподіваюся, до влади в орган и місцевого самоврядування зможуть прий ти люди, які відповідають викликам сучасності.

Вибори 25 жовтня особливі ще й тому, що нова місцева громада в рамках реформи місцевого самоврядування має отримати більше повноважень й фінансової самостійності.

Реформою будуть створені умови для розвитку регіонів, а на центральному рівні стане можливим бачити в управлінні країни найменший населений пункт.

Саме вибори, на мою думку, зможуть дати відповідь на ключове запитання: чи готові українці й надалі йти шляхом реформ, чи на зміну реформам має прийти популізм.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]