Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.01.2012 16:20

Сумське «єдине вікно» поширили на всю країну

Директор Сумського центру досліджень місцевого розвитку

Ініційовану губернатором Сумщини Юрієм Чмирем практику супроводження інвестиційних проектів за принципом «Єдиного інвестиційного вікна» відтепер реалізовано у всеукраїнських масштабах.

Ініційовану губернатором Сумщини Юрієм Чмирем практику супроводження  інвестиційних проектів за принципом «Єдиного інвестиційного вікна» відтепер реалізовано у всеукраїнських масштабах. Про це свідчить Закон України «Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна», що вступив у дію з 1 січня цього року.

zakon.jpg


Документ на законодавчому рівні закріплює принцип зняття обмежень та спрощення дозвільних процедур для інвесторів, успішно реалізований на Сумщині. «Законом передбачено, що безкоштовну допомогу підприємцям-інвесторам надаватимуть регіональні центри з інвестицій і розвитку, своєрідний аналог сумської Ради з питань залучення інвестицій при ОДА, - говорить експерт, директор Центру досліджень місцевого розвитку Роман Петренко. – За прикладом Сумщини, ці регіональні центри разом із підприємцями розроблятимуть оперативні плани реалізації інвестиційних проектів, у стислі терміни реєструватимуть інвестпроекти, формуватимуть для інвестора пакет необхідних документів».

Показово, на думку експерта, що саме Сумщина стала першим в країні регіоном, де на практиці створені сприятливі умови для людей, що вкладають кошти в економку регіону, створюють робочі місця, працюють у прозорому правовому і податковому полі. До речі, на цю обставину звернув увагу Президент України Віктор Янукович, перебуваючи з робочим візитом на Сумщині: «Інвестиції – це ковток свіжого повітря для виробника, - зауважив Глава держави. – Я переконався,  це дуже важливо, що на Сумщині створено умови для інвестування, влада і бізнес завжди мають бути партнерами».     

Нагадаємо, завдяки запровадженому Юрієм Чмирем «єдиному вікну» у 2010 році в економіку області залучено 124 мільйони доларів інвестицій, за підсумками 2011 року очікується близько 200 мільйонів, а у новому – 2012 році це показник має зрости до 300 мільйонів доларів на рік.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]