Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.06.2019 13:43

Підбірка працюючих онлайн ресурсів для реєстрації

Адвокат, правник, екс-заступник Міністра юстиції

ТОП-6 ресурсів для вирішень питань реєстрації.

Попередній блог викликав досить багато питань стосовно послуг держави, які реально спрямовані на допомогу бізнесу та які сьогодні дійсно працюють.

Тож я вирішив особисто перевірити їх та поділитись з вами тими сервісами, які держава пропонує підприємцям. Що з цього працює, що створено для «галочки» ми і дізнаємось!

Сьогодні спектр послуг, що надають державні органи досить широкий, тож поділимо його на умовні блоки, і детально розберемось у кожному з них.

Ну і розпочнемо - з питань реєстрації. Що пропонує держава? Чи складно зареєструвати бізнес в онлайн режимі та що для цього потрібно?

Давайте покроково. За останні роки кількість послуг пов’язаних з реєстрацією, які пропонувала держава для бізнесу, суттєво збільшилась, і якщо ще нещодавно в онлайн режимі можна було тільки провести реєстрацію ФОПа, то сьогодні це таки послуги, як:

1. Державна реєстрація юридичної особи

Так, тепер реєстрація компанії - це справа кількох хвилин та кліків. За цим посиланням все просто. По-перше, обираєте регіон, де буде зареєстровано юридичну особу. По-друге, заповніть форму заяви:

- ваші контактні дані (телефон, адреса, email);

- відомості щодо створюваної юридичної особи (назву, організаційно-правову форму, адресу реєстрації, систему оподаткування, види;

- діяльності, відомості щодо засновників та бенефіціарів тощо);

- оберіть систему оподаткування та завантажте скан-копії відповідних заяв (воні будуть вказані);

- оберіть вид чи види діяльності підприємства згідно до КВЕД.

Далі - натискаєте кнопку "Замовити послугу". Після цього Вас буде перенаправлено на сторінку підписання електронної заяви ЕЦП. Результат - ви отримаєте відповідь на адресу електронної пошти, вказану при реєстрації заяви. В листі буде зазначено яке рішення прийнято по вашій заяві, та коментарі держслужбовця, якщо такі є. Ось і все, ви власник компанії.

2. Ще одна важлива послуга для підприємців - внесення змін до реєстраційних даних фізичної особи-підприємця або державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу

Ці послуги в 3 кроки  дозволяють оперативно вносити коректну інформацію про ФОПа чи вашу компанію. Для цього треба - обрати регіон, де зареєстровано ФОП чи юридичну особу, заповнити форму запропонованої заяви. А саме надати ваші контактні дані (телефон, адресу, email) або дані компанії, і дані, які ви хочете змінити (прізвище, дані ІПН, місце реєстрації тощо) чи інші дані, якщо це стосується компанії.

Далі натисніть кнопку "Замовити послугу". Після цього вас буде перенаправлено на сторінку підписання електронної заяви ЕЦП (електронно-цифровим підписом). Для компаній процедура та сама.

Після цього ваша заявка буде відправлена до загальної черги з якої вільний держслужбовець її візьме в роботу. Після аналізу інформації держслужбовець може направити вам листа для сплати послуги (зміна ПІБ та адреси реєстрації є платною, інші відомості можна змінити безкоштовно). Після успішної оплати починається опрацювання заявки. Після опрацювання Ви отримаєте відповідь про внесення змін на адресу електронної пошти, вказану при реєстрації заяви. Все!

3. Ще одна важлива послуга для бізнесу - витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців

Для цього вам знадобиться ЕЦП та чек про сплату адміністративного збору, якщо ви обираєте офіційний платний запит, а якщо просто необхідні відомості - вводите код ЕРДПО.

4. Державна реєстрація потужностей операторів ринку

Для того, аби отримати цю послугу необхідно пройти авторизацію через BankID або ЕЦП та заповнити форму. Вказати дані підприємства або ФОП, для якого необхідно зареєструвати потужності операторів ринку, місцезнаходження, ПІБ керівника, обираєте діяльність, що планується здійснюватись з використанням потужності. Ну і чекати, коли ваш запит опрацюють і ви отримаєте повідомлення з результатами розгляду заяви та сканкопією рішення. В листі також будуть зазначені усі деталі стосовно того, як вам забрати оригінал рішення.

5. Наступна послуга - державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням

Для цієї послуги, як і для більшості інших необхіден ЕЦП, для входу. Далі  - заповнення форми та заяви, перевіряйте данні ( важливо аби вся інформація, назви та форми були заповненні українською).

Після заповнення та перевірки державні службовці перевірять всю інформацію, та ви отримаєте відповідь про проведену державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності на адресу електронної пошти, вказану при реєстрації заяви, або вмотивовану відмову.

Важливо не забути звернутись протягом 10 діб до вашої податкової інспекції згідно реєстрації. Там треба подати ліквідаційні звіти та виконати інші дії для завершення закриття ФОПу.

6. Надання витягу з реєстру платників єдиного податку

Тут теж все зрозуміло і просто - ви заповнюєте коротку форму:

1. Вказуєте контактні та реєстраційні дані.

2. Обираєте відділення фіскальної служби, в якому буде зручно отримати витяг.

3. Вказуєте мету отримання витяга.

4. Завантажуєте заповнений бланк заяви, на який накладено ЕЦП компанії.

5. Після цього заявка буде прийнята в роботу.

Далі на основі наданої інформації приймається рішення щодо надання витягу. Також буде вказана детальна інформація про те, як отримати витяг за 2 робочі дні.

Після цього - звертаєтесь до вашої районної податкової інспекції для отримання витягу. Все!

Є ще десятки реально працюючих та корисних сервісів для бізнесу, але про них - дещо згодом. Ключові сервіси, що стосуються конкретно питань реєстрації ми розібрали.

Чому не ТОП-10 спитаєте ви? А навіщо вам зайві послуги, якими ви навряд чи скористаєтесь? Для інших послуг є консультанти та юристи! Чекайте продовження!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]