Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.11.2011 09:48

Примарний фонд майбутніх поколінь

Міністр юстиції України (2014-2019)

Минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект авторства Прем’єр-міністра України Миколи Азарова «Про фонд майбутніх поколінь». Задекларована мета законопроекту – створити фонд, який покриватиме дефіцит бюджету Пенсійного фонду України, що


Минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект авторства Прем’єр-міністра України Миколи Азарова «Про фонд майбутніх поколінь». Задекларована мета законопроекту – створити фонд, який покриватиме дефіцит бюджету Пенсійного фонду України, що може виникнути внаслідок проведення пенсійної реформи.
На перший погляд, проект закону має досить позитивну направленість та повинен виступити гарантом виплати пенсій у повному обсязі попри будь-які форс-мажорні обставини. Проте, насправді його соціальний ефект навряд чи відчують на собі українці. Так званий «Закон» загальним об’ємом у 2 аркуші – це лише імітація роботи.
Варто розібратися звідки взагалі ростуть ноги цієї законотворчої ініціативи чинного прем’єра. Його було розроблено у рамках завдань, поставлених у "Програмі економічних реформ на 2010 - 2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" президентом Віктором Януковичем. Завідома провальний законопроект провальної програми - це лише недолуга спроба декларативно завоювати симпатії людей напередодні майбутніх парламентських виборів – нібито «гарантувати» їм виплату законних пенсій.
Немає сенсу навіть аналізувати статті проекту закону на предмет їхньої дієспроможності. Можливість впровадження в життя даного законопроекту повністю перекреслюють його прикінцеві положення. Згідно них цей закон набирає чинності одночасно із …. профіцитним Державним бюджетом України. Така собі задекларована утопія. Адже, вже 20 років як існує незалежна Україна ми з року в рік маємо дефіцитний бюджет. Навіть така стабільна країна як Сполучені Штати Америки за всю історію свого існування мала профіцит бюджету лише 4 рази.
Обіцяти українцям небо у діамантах – найкраще, що виходить у чинної влади. У реальності ні про яке покращення життя звичайних українців мова не йде – їх лише позбавляють пенсій та соціальних виплат, примушуючи жити за межею бідності.  Тому проект закону «Про фонд майбутніх поколінь» можна, не змінюючи його суті, із легкістю перейменувати у назву, яка йому більше пасує, – «Про примарний фонд майбутніх поколінь».
 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]