Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.09.2021 15:13

Цінності як фактор росту компанії

Засновник, генеральний директор компаній "IN WHITE" і "Люди в білому"

Необхідність розуміння своїх цінностей з'явилася в нашій компанії ще на початку роботи компанії

Ми зростали з кожним місяцем, а без чітких цінностей давати певні настанови співробітникам було іноді складно. Ми розуміли, що необхідні зміни, бо чим швидше розумієш свої цінності, тим якісніше та швидше можна розвиватися, і не тільки в грошовому плані.  

 Місія нашої компанії - допомагати рятувати людські життя, тому цінності відображаються в любові до того, що ми робимо, відкритості та позитивному відношенню до наших клієнтів та співробітників.  

Загалом, ми відображаємо цінності за допомогою якісного одягу, який виробляємо. За останній час ми досить сильно виросли: в нашій команді вже більше 60 співробітників в різних містах, областях та країнах. Кожний співробітник знає, що головна цінність - сервісність та любов до клієнтів.  

Сьогодні я хочу більш детально проаналізувати цю тему та викласти своє бачення цінностей, на прикладі нашої компанії.   

Що таке корпоративні цінності і чому вони так потрібні? 

Корпоративні цінності - головні принципи, які використовуються під час співпраці з співробітниками, клієнтами та іншими компаніями. Будь-яка компанія, яка хоче бути успішною, повинна мати свою корпоративні цінності. Це те, на чому має базувати весь бізнес та за чим мають йти всі співробітники. 

Наявність цінностей полегшує роботу, бо вони дають розуміння та орієнтири для рішень у будь-яких ситуаціях. Співробітники розуміють фундамент компанії та в залежності від нього вирішують робочі питання.  

Цінності формують тип корпоративної культури через підбір персоналу з певними особливостями характеру, поглядами на життя та кар'єру. Вони повинні сходитися з особистими цінностями співробітників, бо тільки так людина розуміє свою роль та місію в команді. Важливо, щоб вони були максимально простими для розуміння кожному. 

Як і співробітники, так і клієнти завжди віддають перевагу компаніям, чиї цінності співпадають з їх особистими. Тому вони допоможуть не тільки встановити більш теплий контакт з співробітниками, а і стимулювати продажі.  

Доносити цінності треба дуже чітко, намагаючись їх постійно притримуватися, внезалежності від кількості співробітників. Якщо спільних цінностей немає, то це може спровокувати розкалювання команди на частини, де інтереси будуть керуватися локальними підрозділами. Це може породити дисбаланс, нерозуміння та конфлікти в колективі. 

Як визначити свої цінності?

Визначити їх самостійно досить складно, над цим має працювати вся компанія. 

Спитайте себе та свою команду:

 - Про що ваша компанія?

-  Яку думку до клієнта ми хочемо донести?

- Які якості співробітників цінуються в компанії? 

Ці питання базові, але вони дадуть більш чітку картину, яка має охоплювати всі ключові аспекти її діяльності. Подібні опитування можна провести в формі анкетування, але варіантів безліч. 

Коли усі відповіді отримані, час переходити до дій. Проведить детальний аналіз стратегії, теперішньої корпоративної культури, свого бачення менеджменту та роботи.  

Пам'ятайте, що цінності мають відображати напрямки на розвиток компанії в майбутньому. Вони мають базуватися на найкращому та чітко відображати перспективи!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]