Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.09.2021 11:11

5 порад, як побудувати успішну команду

Засновник, генеральний директор компаній "IN WHITE" і "Люди в білому"

Значення команди важко переоцінити. Тому питання побудови вдалої команди в край важливо, бо на цьому базується весь механізм роботи нашої компанії.

Кожного місяця наша компанія росте, тому ми постійно поповнюємо її новими співробітниками. До нас приєднуються люди з різних напрямів, сфер, міст та навіть країн. 

Значення команди важко переоцінити. Тому питання побудови вдалої команди в край важливо, бо на цьому базується весь механізм роботи нашої компанії. Бо саме команда - це люди, які будують та вирощують ваш бізнес.  

Успішні команди будуються роками, бо це результат довготривалої роботи, комунікації та підтримки. Для того, щоб команда працювала максимально злагоджено та ефективно, треба докласти певних зусиль. Розуміння потреб співробітників, емпатія, налагодженість системи - це все те, що допомагає працівникам відчувати себе комфортно в колективі. Іноді найпростіше “Дякую” може краще підтримати людину, ніж будь-що інше.  

Наш одяг представлений в 13 країнах, тому ми будуємо міжнаціональну корпоративну культуру, яка зближує і покращує командну роботу. За всі роки ведення бізнесу, я виділив основні фактори, за допомогою яких будується сильна команда. Команда, в якій кожен відчуває себе комфортно, спокійно та впевнено. 

В цьому матеріалі я б хотів тезисно поділитися ними, виділивши основне.

1. Розумійте своїх людей 

Підтримуйте своїх співробітників, будьте справжнім прикладом для них. Намагайтеся вибудовувати довірливі відносини, які дозволяють створити відкритий та чесний простір для співпраці. Такі відносини мають базуватися на щирому інтересі до команди. Це допоможе вашим колегам відчувати, що їх шанують і підтримують. 

2. Підтримка 

Складно керувати компанією, не розуміючи своїх людей. Тому дуже важливо виховувати в собі емпатію - риса, яка має базуватися на кожних відносинах керівника та співробітника. Тому будьте другом не тільки для свого клієнта, а і для всіх членів команди. Кожен співробітник має не боятися звертатися до керівника з приводу будь-яких питань, які його турбують. 

3. Будьте гнучкими та вчіть гнучкості співробітників 

Ось справжній приклад: останній локдаун ми пережили досить легко, бо заохочували співробітників з закритів шоурумів до інших задач, щоб вони не сиділи без роботи. Ми передивлялися графіки офісу задля оптимізації робочих процесів, переводили співробітників на дистанційну роботу, зберігши таким чином штат без втрат. Тобто ми намагалися вийти з ситуації максимально комфортно для нас та наших співробітників. Варто додати, що не не варто обмежувати співробітників одними можливостями. Намагайтеся дати їм якомога більше можливостей для росту та розвитку, дозвольте їм виконувати різні завдання, залишаючись при цьому в тій же ролі. Співробітники мають отримувати задоволення від своєї роботи. Це допоможе зрозуміти, що їм більше подобається.

4. Співпрацюйте з різними людьми 

Ніщо не розвиває людину краще, ніж інша людина. Якщо ви хочете побудувати команду, де колеги доповнюють один одного, зробіть колектив неоднорідним та різним. Люди розглядатимуть одні і ті ж питання та проблеми під різними кутами, що може призвести до нових та цікавих вирішень різних питань. Завжди намагайся дивитися в перспективу, розуміючи як той чи інший співробітник поведе себе в різних ситуаціях. 

5. Вибудуйте культуру своєї команди 

Кожного понеділка ми зустрічаємося нашої командою на зум-коллі, де обговорюємо всі  плани та цілі на тиждень. Це певний ритуал для нашої команди, де ми можемо обговорити все, що нас цікавить та налаштуватися на нові робочі плани. Кожна команда має бути подібна сім'ї, в якій є певні традиції та правила. В такій команді кожен поважає та прислухається один до одного. Бо круті ідеї частіше народжуються з двох думок!  

Загалом, ми завжди звертаємо увагу на мотивацію співробітника. Що він шукає на новій роботі, крім грошей? Чи буде його запалювати наша місія і те, що ми не тільки про гроші, а й про допомогу людям? 

Наостанок хочу сказати, що треба обов'язково хвалити команду після виконання цілі або завдання. Відчуття перемоги посилює нашу мотивацію. Сказати “спасибі” не так складно, а це дуже мотивує. Дякуйте з душею!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]