Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.01.2022 15:27

Які країни вже готуються до евакуації у разі нападу Росії?

Консул Держави Ізраїль у Західному Регіоні

Президент каже “не панікуйте”, а тим часом уряди країн НАТО вже почали готуватися до найгіршого сценарію.

Президент каже “не панікуйте”, а тим часом уряди країн НАТО вже почали готуватися до найгіршого сценарію, обговорюючи плани евакуації своїх дипломатичних представництв та громадян. Які країни вже підготувалися до ймовірного сценарію й через які країни українцям доводиться більше пити заспокійливого, піде далі мова.

США

Адміністрація президента США Джо Байдена готує варіанти евакуації американських громадян з України. Посольство США у Києві запевнило, що не готує евакуацію, але заздалегідь проводить планування через досвід погано спланованої евакуації громадян США з Афганістану.

Однак, через деякі чутки про те, що Штати вже сьогодні готують евакуювати свої дипломатичні представництва, Адміністрації Байдена довелося виправдовуватися та спростовувати “негайну евакуацію”.

Великобританія

Фейсбуком прокотилася хвиля постів подяки Великобританії з надписами “хай живе Королева”. Люди так дякували країні за 2000 одиниць протитанкової зброї й близько 30 елітних військовослужбовців, які навчатимуть українських військових, яких відправили Британія.

Та це не єдине, чим вони почали підготовку до можливого сценарію. У країні також підготували план евакуації дипломатів з України. 

Проводити операцію з вивезення з України співробітників диппредставництв Сполученого Королівства в Україні буде доручено військовослужбовцям з ескадрону E SAS, який місцеві ЗМІ називають "найсекретнішим військово-розвідувальним підрозділом" у складі Збройних сил Великобританії.

Німеччина 

Міністерство закордонних справ Німеччини працює над планом евакуації родичів співробітників німецького посольства в Україні. План буде готовий вже найближчим часом. 

Австралія

Уряд Австралії випустив федеральне попередження, у якому громадянам радять "зараз їхати" з України. 

Через загрозу безпеці керівництво Австралії також почало вивозити сім'ї дипломатів, які працюють у київському посольстві.

Австралійцям радять скористатися комерційними рейсами, оскільки авіасполучення між країнами може змінитися або припинитися в короткі терміни.

Що це означає для України? Наразі жодна з цих країн не вживає жодних заходів для скорочення кількості співробітників посольства або членів сімей. Ніхто поки не евакуює своїх громадян. Підготовка плану евакуації, в сьогоднішніх умовах  — це нормально. Тож, не хвилюйтеся та запасайтеся терпінням.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]