Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.01.2022 11:02

"Кубок Білої пантери" розпочинає свою історію

Народний депутат України, голова парламентського підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності

До завершення спортивної кар’єри присвятила старт дитячих змагань.

Спадкоємність поколінь у спорті – це те, до чого ми прагнемо і чого так важко досягти. На це «заточена» уся система дитячо-юнацького спорту з ДЮСШ, Школами вищої спортивної майстерності, Центрами олімпійської підготовки, закладами спеціалізованої освіти. В їх функціонуванні існує безліч проблем – від застарілої матеріально-технічної бази до слабкої мотивації дітей системно займатися спортом. Одна з причин кризи полягає в тому, що дитячо-юнацький спорт перейшов нам у спадок від СРСР, але не був адаптований до нових умов.

Увесь фінансовий тягар бере на себе держава, а позабюджетні надходження не перевищують 5%. Частково проблему допоможе вирішити розвиток спортивного меценатства. Відповідний базовий законопроект Верховна Рада ухвалила минулого року і тепер очікуємо надання меценатам конкретних пільг, що стимулюють їх допомагати дитячому спорту.

Але ще важливіше, аби дитячо-юнацький спорт став справою усієї спортивної спільноти. Зокрема, щоб поряд із традиційними дитячими спортивними змаганнями з’являлися альтернативні, підтримувані відомими діючими та колишніми спортсменами.

2021 рік був останнім в моїй спортивній кар’єрі, яка тривала майже 30 років. Таке рішення рано чи пізно приймає для себе кожен спортсмен, розуміючи, що треба давати дорогу молодим. Керуючись принципом, що фініш може бути новим стартом, вирішила присвятити цій події дитячі змагання White Panther Cup (Кубок Білої пантери).

22 січня ми успішно реалізували цей задум в столичному легкоатлетичному манежі, де зібрали 220 дітей, їхніх тренерів, батьків, численних гостей. В одному форматі поєднали спорт та цікаве шоу. А крім радості перемоги порадували дітей подарунками й додатковими призами за рахунок спонсорів.

White Panther Cup вдався на славу. Учасники змагалися в  стрибках у довжину, потрійному стрибку, стрибках у висоту та стрибках з жердиною. Усі продемонстрували волю до перемоги. Часто боротьба була драматичною, суперників відділяла одне від одного крихітна дистанція.

Але спорт є спорт. Хтось виграє, а на когось успіх ще чекає попереду. Тому особливо приємно було нагороджувати оригінальним кубком Білої пантери переможців – хлопців та дівчат, які вже сьогодні живуть спортом і готові присвятити йому подальше життя.

Вірю, що серед учасників змагань були майбутні чемпіони та переможні олімпійці. Тож бажаю їм енергії, цілеспрямованості та незламності на шляху до мети!

А нам – дорослим – слід зробити усе можливе, аби ці діти передчасно не зійшли з дистанції. Підтримати тих, для кого професійний спорт важкий фінансовий тягар, тих, хто в своїх громадах не має можливості якісно тренуватися, тих, кому потрібне фахове спортивне наставництво.

І саме для цього започатковані змагання White Panther Cup. Вони лише розпочинають свою історію. Попереду багато яскравих подій, під час яких ми будемо відкривати Україні та світу нових зірок спорту. І, сподіваємося, знайдемо своїй ініціативі потужну підтримку в середовищі бізнесу, громадськості та спортивної спільноти.

Таким чином наші спортивні традиції не перервуться і матимуть тяглість. А досвід минулих поколінь помножений на енергію та силу молоді проросте новими перемогами, які прославлять нашу державу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]