Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.11.2010 18:40

Підприємці відстоюють свої права під Верховною Радою

Прессекретар ВГО "КУПР"

Статтю присвячено акції протесту 16 листопада проти прийняття Верховною Радою України нового Податкового кодексу. Також порушено проблему наростання народного невдоволення діями влади.

Під стінами Верховної Ради триває масштабний мітинг. Підприємці з усіх куточків України прийшли висловити свій протест проти прийняття нового Податкового кодексу. 

Люди почали збиратися ще з восьмої ранку на Майдані Незалежності. Через годину людська лава заповнила увесь Майдан. Видовище нагадувало події кінця листопада 2004 року.

Згодом колона рушила в бік Верховної Ради. Протестувальники перекрили вулиці Грушевського, Шовковичну та Інститутську, закидали Верховну Раду помідорами й туалетним папером.

Біля Верховної Ради встановлено міліцейський кордон. Депутати вирішили не транслювати засідання для людей, що зібралися під стінами парламенту. Такі дії народних обранців викликали ще більше обурення мітингувальників.

На підтримку підприємців стали БЮТ-Б, частина НУНС, а також ряд громадських організацій. З яких чи не найактивнішою виявилася ВГО «Коаліція Учасників помаранчевої Революції». За перекриття дорожнього руху голову правління ВГО «КУПР» Сергія Мельниченка затримала міліція.

Нагадаємо, що подібні акції протесту проти прийняття Кодексу проводяться вже не вперше – як у столиці, так і в інших куточках країни. Проте сьогоднішній мітинг – найвелелюдніший. У ньому беруть участь щонайменше 40 тисяч громадян України.

Сьогодні парламентарі розглядають проект Податкового кодексу в другому читанні. На думку підприємців, новий Кодекс знищить малий та середній бізнес узагалі, задавивши його непосильними поборами. Учасники заходу запевняють: якщо влада не дослухається до їхніх вимог, на Україну чекає друга революція. Інакше змусити високопосадовців рахуватися з думкою народу, вочевидь, не виходить.

До речі, до шостої річниці Помаранчевої революції лишилося всього декілька днів. Чи не час нагадати можновладцям, що народ також має право голосу в своїй країні? Адже, здається, вони забули ті листопадово-грудневі дні, коли люди вийшли на майдани і вулиці, щоб відстоювати свої конституційні права, яких їх намагалася позбавити купка чиновників.

ВГО «КУПР» закликає усіх небайдужих громадян нашої держави активно висловлювати свій протест проти владного свавілля. Наше майбутнє – в наших руках. Але за нього ще треба поборотися.

P . S . Годину тому прес-служба Всеукраїнської громадської організації «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» повідомила, що підприємці на чолі з ВГО «КУПР» продовжують блокування вулиці Грушевського. Заступник голови правління ВГО «КУПР» Петро Михайленко заявив, що сьогоднішні події – це лише початок масштабної акції протесту не лише проти прийняття нового Податкового Кодексу, а й проти будь-якого порушення прав громадян України представниками органів влади.

Мітингувальники просять ЗМІ надати інформаційну підтримку для об’єктивного висвітлення заходу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]