Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.06.2023 09:50

Про вплив контрнаступу ЗСУ на первинний ринок нерухомості країни

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Чи почне трансформуватися відкладений попит на ринку нерухомості у реальний

Більше ніж 15 міс український ринок нерухомості чекає на позитивні зміни. Девелопери чекають на покупців, покупці чекають на реальні темпи будівництва, потенційні покупці чекають на зростання своєї купівельної спроможності, інвестори чекають на стрімке зростання цін на ринку, виробники будівельних матеріалів чекають на зростання об’ємів будівництва, і всі, всі, всі разом чекають на переможну ходу ЗСУ у їх ефективному і скорому контрнаступі по всій лінії фронту.

Та, чи вплине контрнаступ ЗСУ на пожвавлення діяльності на первинному ринку нерухомості? Весь травень та перші дні червня 2023 року відзначалися чи не щоденними атаками на центральні регіони України, особливо на столицю. Постійні тривоги ти горе від падіння уламків ракет, а іноді і вибухи (не плутати зі звуками від старту ЗРК ППО) від російських ракет похитнули навіть ринок оренди нерухомості столичного регіону, не говорячи вже по продажі на первинному ринку нерухомості.

Вже доволі довгий час вся країна живе сподіваннями на контрнаступ ЗСУ, який, як всі ми сподіваємося відкине російські війська подалі від сьогоднішньої лінії фронту. Що, у свою чергу ускладнить чи й зовсім унеможливить обстріли української території на дальніх підступах. А фактичний рух лінії фронту у напрямку державних кордонів України у її міжнародних межах дасть позитивний сигнал до наближення дня перемоги і початку відновлення країни, її економіки і реорганізації бізнес процесів у країні.

Позитивна переможна динаміка на фронті зможе вже зараз зняти запобіжники платоспроможного населення до інвестування заощаджених коштів у первинний ринок нерухомості. Адже, поки не почали стрімко зростати темпи будівництва, залишається сталим цінова пропозиція на ринку. А програми лояльності девелоперів вже зараз роблять придбання нерухомості розумною інвестицією.

То ж, говорячи мовою спортсменів, первинний ринок нерухомості «знаходиться на низькому старті». Всі позитивні й переможні дії на фронтах зі зміною лінії фронту на користь України невідкладно будуть пожвавлювати ринок нерухомості. Рух ЗСУ – це рух економіки країни, і як завжди, попереду і у найбільш вигідній позиції опиняться ті, що вчасно відчують позитивні зміни і тут же зможуть зорієнтуватися і увімкнутися у свої бізнес процеси.

Маємо передумови до того, що відкладений попит почне трансформуватися у реальний.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]