Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.04.2022 10:18

Рубрика "Відновлення". Частина 2. Принцип дії програми

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Ініціативи від регіонів, патронат країн ЄС та функції дорадчого органу.

З того, що Президент Володимир Зеленський 23.04.2022 розповів про Раду Відновлення стали зрозумілі принципи дії цього дорадчого органу. У даний час представники України у двусторонніх зустрічах розповідають представникам ЄС і Великобританії про ідею відновлення та запрошують приєднатися. На противагу, українцям мало що відомо про принципи функціонування Національної ради з відновлення. Можливо українцям потрібний такий собі «Арестович» з питань відновлення, з Кабміну чи з Банкової, який би доступно та зрозуміло транслював процеси, які відбуваються у цьому напряму?

Європа ж схвально ставиться та підтримує ідеї по відбудові України. У діалогах між Україною і країнами ЄС та Великобританією обговорюються принципи та ідеї співпраці, а з деякими країнами - навіть регіони їх можливого патронату у майбутньому.

Основною ідеєю, яку транслює Україна - є залучення країн для участі у відновленні географічо визначених регіонів, які вони будуть допомагати відновлювати. Тобто, питання відновлення - не лише фінансове, а й пряма участь фахівців та спеціалістів: архітектори, конструктори, спеціалісти з моделювання простору та т.і.

Із вже досягнутих домовленостей по патронату:
Великобританія -> Київський регіон;
Швеція -> Миколаївський регіон.

Як вбачає Банкова, якщо країни Європи будуть приймати безпосередню роль у відновленні України - це зблизить наші країни, що автоматично пришвидшить рук України в ЄС. І ця ідея виглядає цінною та перспективною для України. Браво за креатив!

Щодо практичних речей, стало зрозуміло, що Ініціаторами процесів будуть самі регіони, які насамперед представлять плани по відновленню своїх територій. Отже левова частка успіху буде залежати від влади та громадськості саме на місцях, а саме від їхніх ініціатив, запитів та адекватної оцінки своїх потреб.

То ж, схематично випливає так, що Національна рада з відновлення України від наслідків війни буде коригувальним органом між запитами регіонів та країнами ЄС і Великобританії, які виявлять бажання своїми ресурсами, технологіями та досвідом доєднатися до відновлення.

А от нам, саме тим українцям, яким доведеться власноруч відновлювати країну, а потім жити в усьому тому, хотілося б більше інформації з приводу відбудови. Адже, «всі ми президенти» (с). Чи не так? То ж чекаємо на прозорість процесів та можливість долучитися до відновлення на початковій стадії, а не бути пасивними спостерігачами.

Далі буде…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]