Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.01.2019 20:27

Нерухомість 2019. Рік виборів та вибір кожного

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Час знижок, акцій, дисконтів та персональних умов купівлі житла. Час скористатися вигідними умовами та відносно низькими цінами

Рік, що настав, покупцям житлової нерухомості надає ще більший вибір ніж 2018 рік, що минув. Тенденції минулих двох-трьох років будуть продовжуватися і цього року, а саме:

- З однієї сторони буде продовжуватися накопичуватися асортимент житла у різних цінових сегментах:

- Забудовники будуть ще більш агресивніше боротися за увагу потенційних покупців

І, виходячи із цього, у тих, хто вирішить купувати житло цього року, буде величезний вибір. Щоб убезпечити себе при купівлі, необхідно тримати фокус уваги на нових квартирах із готовими документами на право власності в зданих в експлуатацію будинках або секціях. А в ідеалі ще й щоб по буднику, секції чи квартирі не було судових тяганин.

Первинний ринок нерухомості – це завжди обґрунтований ризик. Перед тим як укласти договір купівлі-продажу, є сенс досконально вивчити дозвільну документацію на будівництво й поцікавитися у забудовника його каналами фінансування будівництва. Особлива увага до статусу земельної ділянки, адже Київ знає історію самобудів однієї із компаній у кількості більш ніж 40 штук. Особливо прискіпливі покупці не оминуть питання технічних умов на підключення до мереж, адже нікому не захочеться жити у будинку без каналізації.

Увімкнувши режим короткострокового очікування, найвигідніше буде купувати нерухомість за акційними цінами.

Наприклад, у 2017 році акційні пропозиції хизувалися знижкою у 20%, то минулого року були пропозиції зі знижкою 30%. Так, це було рідкісне явище, але динаміка прослідковувалась. У 2019 році будуть продовжені тенденції забудовників у боротьбі за покупця. При цьому ринок запропонує знижку на окремі квартири в 35%. І цей факт вжу буде супер сенсація на ринку, адже тут же назріє питання: «Яка ж у цього забудовника рентабельність?» З іншого боку не факт, що це буде реальна знижка, адже реклама та маркетинг часто користуються таким прийомом для залучення уваги покупців до свого житлового комплексу. Приміром, до 43-х річчя Північного (до минулого року Московського) мосту діє акція мінус 43% на квартири за мостом, при цьому за добу до акції ціни були підняті на 20%. У сухому залишку +20% – 43% = -23%. Такий собі фокус із супер знижок.

Дехто може використати такий алгоритм купівлі житла на первинному ринку:

1) зробити вибір на користь 3-5 житлових комплексів

2) відстежувати активність забудовників

3) купити при початку дії акційних цін

Звичайно ж такі дії є ризикованими, адже не факт, що саме у цьому будинку та у цього забудовника будуть дисконти, але якщо вони будуть, то на економія на очікуванні буде того вартою.

Сезонний спад активності покупців є найпершим приводом до заохочення нових покупців, а значить варто звернути увагу на акційні пропозиції в літній період, який традиційно вважається спадом активності на ринку. Другу хвилю вигідних пропозицій щодо знижок варто очікувати до кінця 2019 року.

І якщо забудовники впевнені у тому, що покупців забагато не буває, то покупці не мають сумніву у тому, що кожна знижка може бути це більшою.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]