Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.07.2013 14:26

Надіслано депутатське звернення про абсурдний лист СБУ до Кабміну

Народний депутат України VII скликання (2012-2014)

Нещодавно я звертав увагу на повідомлення «Дзекрала тижня» про дуже цікавий, і, водночас – парадоксальний лист керівництва СБУ до очільників Кабміну.

Нещодавно я звертав увагу на повідомлення «Дзекрала тижня» про дуже цікавий, і, водночас – парадоксальний лист керівництва СБУ до очільників Кабміну. Для достовірності видання надало вихідні дані і назву листа: № 149 від 11.04.2013 «Про криміналізацію сфери державних закупівель». Донині урядовці ніяк публічно не відреагували на цей витік інформації.

Невже, мовчки, маємо сприймати факт існування такого листа? Абсурдне за своєю природою листування «силовиків» з «органами виконавчої влади» змушує нас спонукати СБУ до виконання своїх прямих обов'язків – запобігати корупції та затримувати злочинців, а не повідомляти їх про їхню ж злочинну діяльність.

Як і обіцяв, я надіслав офіційне звернення до СБУ з проханням роз'яснити абсурдну ситуацію. Вдумайтеся – Служба Безпеки, до завдань якої поміж іншого входить, цитую – «попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів… корупції та організованої злочинної діяльності у сфері економіки», фактично прохає (!) уряд зменшити крадіжки на держзакупівлях.

Причому, в абсолютних і відносних величинах наводяться конкретні масштаби наслідків злочинної діяльності для бюджету України. За наявності таких даних, дієві «СБУшники» мали б вже провести цілу серію резонансних арештів.  

У депутатському зверненні, зокрема, йдеться:

«В зв’язку з вищевикладеним, на підставі ст.ст. 6, 14 Закону України «Про доступ до публічної інформації»; ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата»; ст.ст. 2, 24, 31 Закону України «Про Службу безпеки України», прошу надати наступну інформацію:

1. копію Вашого листа № 149 від 11.04.2013 «Про криміналізацію сфери державних закупівель», та всіх пов’язаних із ним документів Служби безпеки України;

2. повідомити які конкретно дії яких саме державних замовників призвели до збитків, державного бюджету «в розмірі 35-52,5 мільярдів гривень» (про що повідомляється в листі № 149 від 11.04.2013 р., на який посилається газета «Дзеркало тижня»);

3. повідомити перелік конкретних заходів, вжитих Службою безпеки України для перевірки фактів «корупційних оборудок у сфері держзакупівель», про які йдеться в зазначеній публікації; поінформувати якими є результати цих заходів, і які правові рішення ухвалені з цього приводу».

Передбачаю, що Служба безпеки України проявить свою солідарність з іншими чиновниками – обмежиться сухою відпискою або й зовсім проігнорує факт звернення до них опозиційного депутата. Саме через це, закликаю колег з медіа та громадських організацій долучитися до хвилі суспільного тиску на СБУ, яке не виконує своїх прямих обов'язків. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]