Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.06.2019 18:20

Про виплату грошової допомоги при наданні щорічної основної відпустки

Засновниця комунікаційної он-лайн платформи "Держслужба ФОРУМ"

Відповідно до Закону України «Про державну службу» державним службовцям надається щорічна основна оплачувана відпустка тривалістю 30 календарних днів

Відповідно до пункту 1 статті 57 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу», який набрав чинності 1 травня 2016 року, державним службовцям надається щорічна основна оплачувана відпустка тривалістю 30 календарних днів, якщо законом не передбачено більш тривалої відпустки, з виплатою грошової допомоги у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Можна зауважити, що мінімальна тривалість щорічної основної оплачуваної відпустки для державних службовців виходить за межі мінімальної тривалості відпустки для найманих працівників (24 календарних днів) на загальних засадах і становить 30 календарних днів. Виплата грошової допомоги при наданні щорічної основної оплачуваної відпустки для державних службовців є обов’язковою. Розмір грошової допомоги при наданні щорічної основної оплачуваної відпустки для державних службовців становить середньомісячну заробітну плату.

Подією, у зв’язку з якою призначається грошова допомога, є щорічна основна оплачувана відпустка. Це означає, що в разі виходу державного службовця в інші види відпусток, скажімо, в додаткову відпустку у зв’язку з навчанням чи у відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку таку допомогу йому не виплачують.

Під час формування фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік для кожного працівника передбачається одна грошова допомога у розмірі середньомісячної заробітної плати, яка є гарантованою виплатою один раз на рік при наданні щорічної основної оплачуваної відпустки за відповідний робочий рік.

Для отримання грошової допомоги у розмірі середньомісячної заробітної плати при наданні щорічної основної оплачуваної відпустки для державних службовців необхідно власноруч написати заяву (разом із заявою на відпустку, або окрему заяву). На основі заяви роботодавець видає наказ про надання щорічної основної оплачуваної відпустки для державних службовців та грошової допомоги.

У ході трудової діяльності настають різні життєві ситуації, які потребують роз’яснення щодо виплати грошової допомоги при наданні щорічної основної відпустки (таблиця).

Статтю у форматі pdf можна скачати: ТУТ

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]