Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.11.2015 08:10

Свічка для Криму, батіг для Кривого Рогу...

Якщо влада ялова, злочинно бездіє, або ще страшніше - зраджує в відстоюванні інтересів держави, тоді за справу береться громадянське суспільство. Нині саме ця рішуча ситуація...

Виклики дня все значиміші. Якби, не приведи Боже, був живий Сталін на нинішню пору, вже б з’явилася його праця про те, що чим далі в Революції Гідності, тим більше ворогів. Яких, звичайно ж, потрібно… знешкоджувати.

                А так нічого дивного, що в таврійському степу українські патріоти завалили лінії електропередач. Про те, що це неодмінно станеться, я писав у своєму блозі, говорив у виступах на телеканалі 112.ua, як політолог, одразу після 20 жовтня ц.р., лишень мужні і рішучі кримські татари перекрили  шлях контрабанді на анексований рашистами півострів. Тому, коли нині хтось там каже, що подавати у Крим електроенергію конче потрібно, аби не порушити постачання струму до Причорномор’я, а ще більше того, за для нормальної роботи атомних станцій, це все одно, що лякати дитину: їж, бо вовк сніданок проковтне.

                Усе це повні дурниці, які виходять насамперед із кабінету маленького міністрика енергетики, котрий користуючись покровительством Банкової, нахабно й беззастережно, попльовуючи навіть на бізнес суперників з команди Яценюка-Мартиненка, варить ґешефт на закупівлі в Росії електроенергії та вугілля, в бандитів з ДНР/ЛНР, зокрема. Я б, приміром, його вже давно запитав: а ти не знав, що лінії електропередач упадуть? Звичайно ж знав, бо кримські татари люди рішучі, слів на вітер не кидають. Чому не готував систему до зациклювання в режимі мінус Крим? Ми що не цівилізовані  люди, не розуміємо, що коли в багатоквартирному будинку відключити постачання енергії до однієї квартири, то це зовсім не позначиться на освітлені інших помешкань? Чому ж тоді, коли від’єднати ЛЕП до Криму, яка нам нині геть не потрібна через те, що зворотного потоку струму ніколи не буде, маємо начебто нести втрати, а не збільшення запасів власної електроенергії? Виявляється, корупція, коли їй потрібно довести свою мовбито суспільну «вигоду», може навіть під себе змінювати закони фізики і рухомих часток. Така живуча зараза!

                Тепер про використання української електроенергії в окупованому Криму. Так, основна частина її витрачається на потреби населення. Але трохи більше сорока відсотків енергопотоку використовується Чорноморським флотом Росії. Спрямовується на живлення кораблів, військових частин, ракетних установок, які всі, до речі, націлені на  наші оборонні об’єкти, на наші міста і села. Це не просто варварство, головтяпство подавати живлення своїм віковічним ворогам, які кожної миті готові запустити боєголовки на наші голови, а величезна зрада наших національних інтересів. І тому вже давно пора всіх, хто причетний до цього злочину за краватки вивести  під стелу Майдану, притягнути до суду.

                А ще скласти велику пошану нашим найближчим братам кримським татарам. Вони і саме вони є нині головними СПРАВЖНІМИ УКРАЇНЦЯМИ, які показали приклад боротьби суспільства, простих людей за інтереси своєї Вітчизни.  Бо коли не діє влада, коли її очільники відверто продалися ворогу за долари США, зрадили свій народ у комерційних оборудках з бандитами-путіністами, тоді справу в свої руки бере організована вулиця, громадянське суспільство. І ніякі солдафони типу нового наркоманського анти барона Ківи не зашкодять процесу витіснення інтересів московітських бандитів з України. Цього тріскучого бравурного вояка, до речі,  сповна, як мені видається, використали в провокації проти українських патріотів. Туди не показалися ні Аваков, ні його бойові радники. Тому пан Ківа ще має відповісти по закону, чому протиправно була вжита неадекватна сила супроти протестуючих, особливо, щодо журналістки кримськотатарського телеканалу. Що знову зрадила дурновата виучка отримана в часи правління Януковича – собаками кидатися на людей?

                У зв’язку з відімкненням електроживлення Криму, пригадалася репліка однієї екзальтованої рашистки з Севастополя, виголошена без малого два роки тому. Мовляв, заради повернення до московщини, вона і її сім’я готова пити воду з моря, якщо не буде електроенергії та подачі прісної води з Чорної річки. Мабуть, що вже можна починати…

                Подібно мають піти з української території російські банки, бізнес, побіля якого, зраджуючи інтереси нашої держави наживаються урядовці-корупціонери. Ми, між іншим, тут нічого не видумаємо нового. Маємо просто діяти адекватно нашим ворогам. Щоправда, прошу тут не зважати на Липецько-рашівську фабрику «Рошен».  Ну, Путіну ж, зрозумійте, потрібно якось за хвіст тримати Порошенка. За зраду 103-ої статті Конституції, та ще й у період війни з Росією, переконаний він, прийде час, відповість сповна.  Солодощі ще повернуться гіркими пігулками…

                Тепер про Кривий ріг.

                Ні, Україні не потрібна нова Кривдонбасівська республіка (була, до речі, така навіть майже місяць існувала в буремному 1918 році – про це читайте тут). Навіть якщо її очолять такі українські патріоти, як Єгор Соболєв, Володимир Парасюк, Семен Семенченко і їм подібні.  Насамперед  потрібно раз і назавжди покласти край махінаціям, фальшуванню на виборах. Щось таке, можливо, пам’ятаєте, обіцяв пан Порошенко після бруднющих виборів у 205-му виборчому окрузі у Чернігові. Але як завжди це робить, підкреслюю – завжди, так що жодному його слову вірити не можна, бо як завжди, обманув. Чому?

                Та тому, що нинішньому начальству ніякі реформи, зміни ні в виборчому процесі, ні в системі діяльності правоохоронних органів, судів, законодавства зовсім не потрібні. Так як є все в нашому домострої – це оптимальний варіант для використання адмінресурсу, протягування через виборчі округи потрібних владі людей. Особливо ж дармовими, накраденими грішми. А головне, щоб все залишилося без будь-яких змін в управлінні з боку Банкової, Кабміну силовим блоком, продажними суддями. Тому ніяких змін до виборчого законодавства, посилення відповідальності за підкуп виборців, фальшування волевиявленням громадян не внесено, і цього не буде робитися поки при владі знаходитиметься нинішній режим крадіїв і цинічних порушників Конституції та чинного законодавства. І тому дивними, навіть смішними, як на мене, виглядають нинішні звернення, підготовлені за участі народних депутатів-демократів з Кривого Рогу до Порошенка й Яценюка з вимогою навести порядок, припинити брутальне порушення правил виборчих перегонів. Вони, гадаю, читають ці чолобитні послання і плачуть зо сміху. Наївні пацани, сподівайтеся на ласку Божу…

                А треба діяти. Як народним депутатам. Написати проект Закону на два-три абзаци всього. Під приблизно отакою умовною назвою - «Про протидію фальшування волевиявлення громадян». Суть його наближено така. Якщо в певному виборчому окрузі сталося масове брутальне викривлення демократії при голосуванні і велика кількість громадян публічно заявляє про злочинне викривлення результатів волевиявлення, необхідно зібрати підписи виборців, які не довіряють результатам оголошених підсумків виборів. Якщо кількість таких громадян буде більшою половини загального числа виборців, то Верховна Рада України з подачі ЦВК повинна відмінити попередні результати голосування і призначити на даному виборчому окрузі нове волевиявлення, зобов’язавши, зажадавши правоохоронні органи встановити тих, хто перешкодив волевиявленню громадян.

                Якщо потрібно, то відносно подібної новації належить зробити і поправку в Конституції. При цьому внісши корективи до Кримінального Кодексу України про найжорсткіші покарання за підкуп виборців, спотворення результатів волевиявлення. Нарешті.

                А якщо по-чесному, то в Кривому Розі ми зустрілися з аналогією третього туру президентських виборів 2004 року. Але тоді під боком  був Верховний Суд України, який боявся розбурханого Майдану, котрий би не дав спотворити волевиявлення. Тоді, як і  нині у Кривому Розі, було відомо, що бандити сфальшували, а доказати кримінал виявилося майже не можливо, позаяк  діяли фальсифікатори професіонали…   

                Невже той випадок нас не навчив?                

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]