Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Збожеволілих геополітиків зупинить тільки внутрішній протест. Що для цього потрібно?

Ніяк не можу повірити в те, що світ не пам’ятає уроків історії. Чи давно це було, коли він стояв за крок від загрозі ядерної війни. Що тоді врятувало людство? Паритет сил. Коли в Радянського Союзу з’явилася атомна бомба, грізьба все спопеляючої атаки тут же зникла. 
Як не прикро мені, явному пацифісту по життю, визнавати, що зброя в хаті завжди попередить можливості нападу негідників. Хіба про це забули на Капітолійських пагорбах, у Європі?
Поки що Кремль гробам з Донбасу не вірить. Значить, недостатньо швидкострільний кольт у руках нашого маленького бойового міністра Полторака. Щодо начальника генерального штабу, головного стратега і тактика бойових дій, то я вже взагалі мовчу. Тільки справжній дурень, або неприкритий ворог України міг заявити на весь світ перед мікрофонами журналістів, що наші бійці не воюють з російськими спецпідрозділами у Донбасі (?). Це в той самий час, коли глава держави перед цим в Брюсселі заявив, що понад шість тисяч російських військових протиправно знаходиться на нашій території. 
Виникає питання: вони що головнокомандувач, відповідно до ст. 8 Закону «Про збройні сили України», і верховний головнокомандувач, згідно з Конституцією, не зустрічаються, не спілкуються поміж собою? Невже у кожного з них якась своя персональна війна? Як же ж можуть бути такі діаметрально протилежні підходи до оцінок ворогів, які уже вбили тисячі військових, мирних громадян України? І чому Порошенко ще до цих пір не те, що не звільнив, а не посадив в тюрму цього бездарника, а то й відвертого зрадника Віктора Муженка. І за Іловайський котел, і за явну провокацію, яка дала змогу ворогам начисто переграти нас в інформаційній війні. 
Як це виглядає на ділі, продемонструю тільки одним епізодом, але ви наочно переконаєтесь в тому, які козирі дав у руки путінським рашистам Муженко.  Уважно послухайте, як аргументами генарала криють кремлівські пропагандисти тверезі заяви москвичів про наявність російських військ у нашому Донбасі. 
І нарешті останнє. У середу, 11 січня ц.р., П. Порошенко офіційно заявив, що, можливо, доведеться вводити воєнний стан у державі. В зв’язку з цим інформація для тих, хто вміє мислити: ось, як мені здається, що спонукало до цього.  Читайте тут
Іншими словами, з Московщиною і верховному головнокомандувачу можна розмовляти по-чоловічому. Чому ж так серйозно він не ставився щодо окупантів на самому початку агресії, усе бавився в якесь АТО? Значить, тримали за бізнесовий хвіст. Війна б, напевне, вже давно завершилася повною поразкою ворогів… А так усе залежить від того, чи буде досягнуто збройний паритет завдяки ласці США, яка представить Україні летальну зброю. На що друзі Путіна неодмінно зчинять неймовірний галас: це, мовляв, ескалація конфлікту. 
Не тоді, підкреслю, коли Росія щоночі, як нічого не бувало, заводить у зону бойових дій  тисячі військових, сотні технічних смертоносних засобів, як танки, ракетні комплекси, «Гради». А лише тоді, коли господар землі у всеозброєнні готовий дати бій агресору. 
Москва зупинить бійню в Донбасі лише тоді, коли велика й багатолюдна Росія повірить в те, що кожен, хто ступить на суверенну територію України зі зброєю в руках повернеться додому… в рефрижераторі…
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]