Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.04.2014 01:23

Ворожі кремлівські телеканали відключили лише для начальства…

Дія злобливої, ворожої пропаганди щодо України з Москви не припинялася ні на мить. Тільки в Києві і ще подекуди провайдери відключити російське Гебельс-ТВ, але основна частина нашої держави і далі поливається цілодобово брудом... У ролі розпалювачів ворожн

Тепло і сонце, близький зеніт весни позвали мене зі столиці в село. За півтори сотні кілометрів від Києва в напрямку Поділля нарешті вмикаю телевізор через піратський сателіт. У цих краях на кожній хаті диск супутникового телебачення, без нього не обходиться ніхто: кабельного телебачення тут, звісно, немає, а канали полистати ввечері хочеться всім.

Дивно, але факт. Стільки розмов іще недавно, суперечок було щодо блокування кремлівської ворожої телеідеології над територією України. Начебто все зроблено, як би й належало. Відповідне рішення окружного Адміністративного суду щодо цього є. Минулого тижня заборонний рівень змушеного захисту від брехні і провокацій агресивних сусідів підтримали на прес-конференції навіть представники ОБСЄ, які перебували в Харкові. І ось виявляється цей небесний «бронежилет» від кремлівської муйні насправді – діряве рядно. Над Хрещатиком та ще в ряді міст провайдери перекрили вилив брехні на голови українців, а весь інший телепростір залишився в колишньому режимі – дивись ворожу інформацію, аж допоки не зазомбують…

Перевірив весь пакет брехливого, злочинницького впливу: Геббельс-ТВ працює на всі сто відсотків. Тут і РТР з Кисельов-муттю крутиться на повну потужність, Росія-24 льє гавкотню без єдиної зупинки на перепочинок. Це ж вам не скупердяйське Шустер-лайф, де чи не на першому плані кількість дикої реклами. Йому ж насамперед гроші заробити… Тут же в пакеті є декілька варіантів ОРТ і НТВ.

Словом, подекуди кабельне телебачення відключило для начальства ворожу пропаганду, а для народу, схоже, відкрило на всі заставки… Боюсь, що за певний кремлівський пайок. Таке даремне, погодьтесь, не робиться. Не ті часи…

Але це ще не всі вороги, які по-хамськи здають інтереси держави на повну.

На Росію-24 я ввімкнувся якраз тоді, коли велися репортажі з Донецька, Луганська, Харкова. Ви ж розумієте, чому саме звідти. Московського гніву й ненависті в жовчі ведучого до нової київської влади не передати. Аж зубами скреготав. Підсилювалася вона тим, що канал, либонь, не на всіх цих пожежах, запалених російськими диверсантами в українських регіонах, мав своїх власкорів. Позаяк їхній репортер вмикався тільки з Донецька. Ведучий до цього з усіх сил лаяв українських прикордонників, які ще комусь там із російських журналістів-провокаторів перекрив шлях «на Україну». А ось із Луганська по скапу, напевне. Перевершивши злобу самих москвичів, такий лив бруд про фашистів у київській владі якийсь тамтешній місцевий діяч – Володимир Карасьов. Це були відверті заклики до сепаратизму, поділу української держави на якісь там окремі республіки. Такий монолог  документуй і одразу «гудбай» на всю десятку на нари. Але ж хто цим займатися буде?

Тут же вмикається зі скайпу один із лідерів Харківського міського молодіжного руху Віталій Завгородній – таке стверджують титри. Цей каже, що, мовляв, на засіданні Верховної Ради «лідер українських фашистів Олег Тягнибок закликав розстрілювати всіх, хто не підтримує нову київську владу. Активно застосовувати зброю на ураження щодо мирних демонстрантів. Рубіж пройдено. Ми відповімо їм тим же…»

Я бачив і чув нині (у вівторок, 8 квітня ц.р., початок о 10 годині 30 хвилин 52 секунди) виступ пана Тягнибока у парламенті. Але там нічого подібного не було сказано. Був, як на мене, тверезий зважений виступ, заклик до влади бути рішучою проти сепаратистів і терористів, які захопили СБУ в обласному центрі. На подібне так і повинен реагувати керівник парламентської фракції…

Все що заявив В. Завгородній телеканалу Росія-24 явно притягнуто за вуха. Що це саме так – ви можете, друзі, переконатися особисто, почитавши стенограму ранкового засідання Верховної Ради україни, де О. Тягнибок виступав від імені фракції партії ВО «Свобода» - переконайтеся самі.  

Але хіба вони колись користувалися істиною, правдою. Їм потрібен лише жупел. Для розпалювання ворожнечі. І брехливі нелюди, такі, як ось цей Завгородній знайдуться – українофоби, яким поперек горла незалежна Україна. Закінчив він своє повідомлення відвертим закликом до боротьби проти суверенітету і незалежності України. За приєднання Харківщини до Російської Федерації.

А ось із Миколаєва телефоном верзла муть для телеканалу Росія-24 про кривавих бандЕрівців, новоявлених фашистів, котрі начебто жорстоко розігнали її друзів із наметового містечка проросійського табору під обласною адміністрацією якась Наталя Павлова. В титрах значилося: «член Союза журналистов».  Закликала підніматися на боротьбу за приєднання півдня України до Росії…

Для всіх авторів, як бачимо, сценарій один…

Поцікавлюся в Національній спілці журналістів, чи є таке лайно в наших рядах. Його не лише виключати з творчої спілки потрібно, але й притягати до кримінальної відповідальності за заклики проти територіальної цілісності держави. Нині за це аж надто суворі санкції. Чи знає про це зміюка?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]