Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.01.2014 16:43

Новий порядок розкриття емітентами інформації на фондовому ринку

Директор Юридичної компанії "Бі ен Сі"

01 січня 2014 року набрало чинності Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 2826, прийняте 03.12.2013 року, яким затверджено нове Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів

01 січня 2014 року набрало чинності Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) за № 2826, прийняте 03.12.2013 року. Даним рішенням було затверджено нове Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, а також визнано таким, що втратило чинність, рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19 грудня 2006 року № 1591 «Про затвердження Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів», зареєстроване в Міністерстві юстиції України 05 лютого 2007 року за № 97/13364.

Серед новацій даного Положення можна відмітити скорочення строку на подання нерегулярної особливої інформації в електронному та паперовому вигляді до НКЦПФР з десяти робочих днів до семи робочих днів після дати вчинення дії.

Новим Положенням про розкриття інформації емітентами цінних паперів встановлюється обов'язок здійснювати розкриття регулярної квартальної інформації в порядку, передбаченому цим Положенням, для емітентів, цінні папери яких перебувають у біржовому реєстрі фондової біржі, чого не було передбачено у старому положенні.

Крім того, слід відмітити, що в нове Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів було добавлено розділи по розкриттю інформації, що міститься в проспекті емісії (інформації про випуск) цінних паперів та змінах до проспекту емісії (інформації про випуск) цінних паперів, а також розкриття інформації, що міститься у звіті про результати розміщення (підсумки випуску) цінних паперів. Таким чином, НКЦПФР було дещо упорядковано розкриття інформації емітентами по випускам цінних паперів, адже раніше таке розкриття передбачалося окремими положеннями НКЦПФР.

Тож відтепер емітенти цінних паперів мають розкривати інформацію згідно нового Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, що є досить актуальним у зв’язку з необхідністю проведення емітентами річних загальних зборів та необхідністю розкриття регулярної інформації за 2013 рік.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]