Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.01.2014 12:36

Закони "a-la Лукашенко"

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

Закони, написані під копірку авторитарних російських та білоруських, стали викликом усім свободам та цінностям українців

Абсурдний список заборон « a-la Лукашенко» вражає до глибини душі. Заборона рухатись колонами з п’яти автомобілів, носити каски, прикривати обличчя, проводити будь-які пікети з використанням мегафонів, кримінальна відповідальність за наклепи чи збір інформації про суддів та правоохоронців, мобільні номери за паспортом і клеймо «іноземних агентів» неприбутковим організаціям, що використовують іноземні гранти для розбудови громадянського суспільства в Україні. І це тільки мала частина тих наслідків, які втілюватимуться в життя новими законами: повний список усіх ризиків складає десятки пунктів, від кожного з яких волосся стає дибки.

Закони, зміст яких полягає в забороні на проведення масових акцій, пікетів, блокувань державних будівель та приватних будинків, спрямовані не тільки проти Євромайдану, але й покликані зупинити будь-які протести в Україні взагалі.

Низка диктаторських законів регіоналів –  № 3587 від 08.11.2013, «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо заочного кримінального провадження)»  (проект постанови № 3587-П) (закон дозволяє здійснювати кримінальне провадження без присутності підозрюваного);  № 3883 від 14.01.2014, «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України»  (проект постанови № 3883-П), (прискорена процедура притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України (або судді);  № 3855 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі»  (проект постанови № 3855-П) (закон для придушення Автомайдану);  № 3879 від 14.01.2014, «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян»  (проект постанови № 3879) (закон вносить зміни у 7 кодексів України та деяких законів, зміни до яких загрожують українцям цензурою слова, адміністративними арештами, штрафами та кримінальним впровадженнями за організацію/участь у масових акціях, виставлення наметів, використання сцени й звуку, арештами на 15 діб за неявку до суду і т.д.) – прірва між владою і людьми, народом.

Мова сили та диктату – єдина мова, якою влада ще може говорити з нами. Партія регіонів готова йти на порушення конституційних норм заради придушення протесту і перемоги у президентській кампанії 2015 року. Для цього регіонали готові пересаджати незручних депутатів від опозиції, попередньо роздавши зброю суддям, виконавцям «замовлення».

Мета законопроектів, прийнятих у ручному режимі 16 січня – тримати країну під контролем. Ігноруючи санкції міжнародної спільноти, заяви європейських лідерів, ноти дипломатичних установ. Хазяїн-барін?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]