Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.03.2015 10:51

Про плутанку з добровольцями і добровольчими батальйонами

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Добровольці - люди, які добровільно йдуть на фронт, тобто - не за повісткою, а за покликом серця. Добровольці є і ЗСУ, і в НГ, і в інших підрозділах. Припустимо, міліція, податкова та інші структури декларують участь в своїх підрозділах в АТО бійців ви

Добровольці - люди, які добровільно йдуть на фронт, тобто - не за повісткою, а за покликом серця. Добровольці є і ЗСУ, і в НГ, і в інших підрозділах. Припустимо, міліція, податкова та інші структури декларують участь в своїх підрозділах в АТО бійців виключно на добровольчій основі. Тобто, усі ці добровольці, про яких я сказав - добровольці в штатних підрозділах. Вони мають усі пільги і гарантії держави, ї х підрозділи стоять на державному забезпеченні, а волонтери - лише допомагають забезпечити такі батальйони краще.


Добровольчі батальйони - це цілий підрозділ, який створюється виключно добровольцями з власної ініціативи. Він живе виключно за рахунок волонтерів, спонсорів. Часто спонсорами є самі бійці, які, відправляючись на війну, купують собі усе необхідне. Вони не отримують від держави забезпечення, не отримують грошове забезпечення, гарантії збереження робочого місця, статус, пільги, тощо... У разі поранення чи смерті бійця такого батальйону - родина не може ні на що розраховувати від держави...


Добровольчих батальйони сьогодні ЛИШЕ ТРИ - батальйон ОУН, батальйон «Карпатська Січ» і добровольчий український корпус (ДУК) «Правий Сектор». Приміром, в Пісках воюють усі три батальйони. Тут своєрідна концентрація добровольчих сил. В інших місцях їх майже немає.  


Усі інші підрозділи, які називають добровольчими батальйонами, це КОЛИШНІ добровольчі батальйони, які тепер є підрозділами ЗСУ чи МВС. У їх складі є, як добровольці, так і кадрові офіцери і бійці-офіцери мобілізовані через військомати.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]