Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.08.2014 14:59

Попросив Ярему звернутися до суду щодо визнання Слідчого комітету РФ т

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Звернувся до Генеральної прокуратури України із проханням подати в суд на Слідчий комітет Російської Федерації, оскільки згідно закону саме Генпрокурора має на це право.

Звернувся до Генеральної прокуратури України із проханням подати в суд на Слідчий комітет Російської Федерації, оскільки згідно закону саме Генпрокурора має на це право.

Згідно ст. 24 Закону України «Про боротьбу із тероризмом» організація визнається терористичною судом за заявою Генерального прокурора України, прокурорів Автономії Республіки Крим, областей, Києва і Севастополя.

Як відомо, Слідчий комітет Російської Федерації відкриває кримінальні справи проти українських посадовців, військовослужбовців та командирів, які борються з терористами та російськими найманцями на сході України, звинувачуючи їх у ряді злочинів.

Фактично, Комітет став терористичною організацією, яка діє в співпраці з терористичними організаціями ДНР і ЛНР.

Таким чином їх діяльність підпадає під ознаки кримінальних злочинів, таких як створення терористичної групи чи терористичної організації (ст. 258-3 КК України); сприяння вчиненню терористичного акту (ст. 258-4 КК України); втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби (ст. 343 КК України); втручання у діяльність державного діяча (ст. 344 КК України).

Треба, щоб всі ті структури, які допомагають фізично чи фінансують терористів, були визнані або терористичними організаціями, або такими, що сприяють тероризму.

Нагадаю, що я звертався до СБУ з проханням розглянути моє звернення щодо масштабних злочинів посадових осіб слідчого комітету Російської Федерації,   внести відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань, провести досудове розслідування по кримінальному провадженню та вжити відповідних заходів реагування . Але СБУ повідомила, що оскільки Комітет досі не визнаний терористичною організацією, то вони не можуть розпочати ніякі слідчі дії.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]