Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.04.2014 12:01

Держфінінспекція шукає підтвердження існування боргу перед видавництва

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Держфінінспекція проводить перевірку Держкомтелерадіо України щодо підтвердження достовірності кредиторської заборгованості у сумі 21,5 млн. грн. перед видавництвами, які виконали свої зобов’язання і передали державі в рамках державної програми «Українська

Держфінінспекція проводить перевірку Держкомтелерадіо України щодо підтвердження достовірності кредиторської заборгованості у сумі 21,5 млн. грн. перед видавництвами, які виконали свої зобов’язання і передали державі в рамках державної програми «Українська книга» видрукувані видання.

 

Оскільки Держкомтелерадіо (як головний розпорядник бюджетних коштів) не зареєстрував борг перед видавцями в офіційному порядку і не передав до Держказначейства документи для реєстрації бюджетних зобов’язань щодо його погашення, Фінінспекція тепер змушена довести, що кредиторська заборгованість перед видавцями взагалі існує.

 

Наразі перевіркою вже з’ясовано, що між Держкомтелерадіо України та виконавцями державного замовлення укладено понад 162 договорів на підготовку, виготовлення та доставку книжкової продукції.

 

Для підтвердження достовірності кредиторської заборгованості за кожним договором із цих договорів Держфінінспекцією України має бути забезпечено проведення зустрічних звірок щодо виду, обсягу, якості операцій та розрахунків, на що необхідно чимало часу.

 

Шкода, що розрахунки по боргах перед видавцями затримуються, адже це руйнує книговидавничу галузь. Мало того, що гроші досі не надійшли видавництвам, так ці гроші дуже знецінені. У багатьох  випадках, вже сьогодні собівартість книжки через стрибок курсу долара (а папір переважно доларовий товар) є реально нижчою, ніж та сума, яку  поверне держава. Тож я закликаю Держфінінспекцію якомога швидше вирішити питання і розрахуватися із книговидавцями.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]