Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.04.2014 12:05

Стаття 252 ККУ в Україні нарешті запрацювала

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Чи не вперше за всю історію боротьби екологів за збереження природи в Україні, правоохоронними органами відкрита кримінальна справа за ст. 252 ККУ щодо умисного знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об`єктів природно-заповідног

Чи не вперше за всю історію боротьби екологів за збереження природи в Україні, правоохоронними органами відкрита кримінальна справа за ст. 252 ККУ щодо умисного знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об`єктів природно-заповідного фонду.

 

Отримав відповідь від міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова на своє звернення щодо пошкодження Маріїнського парку про те, що слідчий відділ Печерського РУГУ МВС порушив кримінальну справу за цим фактом по статті 252 ККУ (лист №5679/Ав від 4.04.2014).

 

Друзі-екологи кажуть, що по  цій статті чи не вперше вдалось порушити кримінальну справу. У даному випадку не стільки важливий факт можливого покарання антимайданівців, які знищили унікальний екологічний об’єкт, скільки те, що мертва стаття ККУ, яка ніколи до цього не використовувалася, нарешті почала працювати. Сподіваюся, в майбутньому ця стаття буде застосовуватися проти всіх, хто нищить природно-заповідний фонд.

 

Нагадаю, Держекоінспекція у м.Києві провела обстеження території Маріїнського парку та нарахувала збитки, нанесені державі внаслідок базування в ньому Антимайдану. Загальна сума збитків склала 6 2012000 грн.

 

Як відомо, під час базування у Маріїнському парку активістів провладних акцій, було нанесено відчутні збитки паркові: відбулись значні впливи на його зовнішній вигляд та стан. Зокрема - засмічення його території, руйнування елементів зовнішнього дизайну парку, утрамбовування ґрунту, пошкодження дерев, дернини, а також пошкодження коріння дерев внаслідок розпалювання багать та встановлення бочок для обігріву людей. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]