Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.09.2013 16:45

Вимагаю, щоб прокуратура виконала рішення суду і розслідувала злочини

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Звернувся до Генерального прокурора України В.Пшонки з вимогою винести та обнародувати рішення щодо скарги на Президента України Віктора Януковича про злочин, правове свавілля, соціальний геноцид та фальсифікацію під час виборів у 2012 році, поданою громад

Звернувся до Генерального прокурора України В.Пшонки з вимогою винести та обнародувати рішення щодо скарги на Президента України Віктора Януковича про злочин, правове свавілля, соціальний геноцид та фальсифікацію під час виборів у 2012 році, поданою громадянкою України Ніною Буренок до Печерського районного суду.   

Йдеться про те, що, згідно постанови Суду від 14 листопада 2012 року, скарга громадянки Н. Буренок про порушення кримінальної справи відносно Президента України  В. Януковича була розглянута та згідно Статті 97 КПК направлена за належністю, тобто до Генеральної прокуратури України з перспективою прийняття відповідного рішення.

З тих пір минуло 10 місяців, всі можливі строки для проведення розслідування, розгляду справи та винесення рішення вже давно вийшли, але про реакцію Прокуратури ми досі не чули.

Фактично прокуратура 10 місяців розслідує злочинні діяння Президента, але досі не повідомила про результат розслідування. Розумію, що злочинів, вчинених нинішнім Президентом вистачить на кілька років розслідування, але, все ж таки, вимагаю від Генеральної прокуратури термінового його завершення, відкриття кримінального впровадження та повідомлення громадськості про результати розгляду цієї резонансної справи. Замовчування Генпрокуратурою результатів справи ніяким чином не приховують незаконних дій Президента, а навпаки додають чергове беззаконня - в даному випадку у вигляді бездіяльності Прокуратури.

Громадянка України Ніна Буренок звернулася до мене з проханням посприяти виконанню рішення Суду. Тому я звернувся до Генпрокуратури та чекає на результат проведеного нею розслідування з перспективою публічного його обнародування.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]