Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.08.2013 14:53

Мінфін приховує, які бюджетні заклади можуть бути скорочені

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Міністерство фінансів України приховує інформацію щодо можливої оптимізації, тобто закриття, деяких закладів мережі бюджетних установ у сферах культури, освіти, науки, спорту, соціальної політики, економічного розвитку, ЖКГ тощо.

Міністерство фінансівУкраїни приховує інформацію щодо можливої оптимізації, тобто закриття, деякихзакладів мережі бюджетних установ у сферах культури, освіти, науки, спорту,соціальної політики, економічного розвитку, ЖКГ тощо.

 

На моє звернення доМінфіну з проханням надати копії листів-пропозицій Міністерства фінансів доінших Міністерств щодо оптимізації мережі бюджетних установ, Міністерствовідповіло, що можливості надати ксерокопії з надісланих оригіналів не має.

 

Скороченняустанов може призвести до великої соціальної напруги. Більше того, воно може суттєвозмінити долю великої кількості українців: одні залишаться без роботи, інші –без можливості вчасно і в зручному місці отримати ті чи інші послуги. На моюдумку, саме тому українці повинні знати про ті загрози, які готує для нихвлада, в даному випадку, «руками» Міністерства фінансів. Саме тому я повторнозвернувся до Мінфіну з вимогою оприлюднення інформації щодо оптимізації мережібюджетних установ.

 

Як повідомлялося,Міністерство фінансів направило Міністерству культури пропозиції з заходамищодо оптимізації мережі бюджетних установ. Зокрема, в Мінкульті пропонували«розглянути питання про надання органам місцевого самоврядування та виконавчоївлади пропозицій здійснювати реорганізацію та ліквідацію загальноосвітніхнавчальних закладів у сільській місцевості».

 

Аналогічні зверненнябули направлені до Міністерства освіти і науки, Міністерства молоді та спортуУкраїни, Міністерства соціальної політики України, Міністерства економічногорозвитку і торгівлі України, Міністерства регіонального розвитку, будівництвата житлово-комунального господарства, а також до Міністерства юстиції. Алетекст звернень Мінфіну до цих міністерств до сьогодні залишається прихованим відгромадськості.

 

Крім того, Мінфінхотів довести плату за навчання в художніх школах до рівня «економічно обґрунтованої,на рівні не нижче собівартості плати за навчання». Ще чиновники рекомендували нетільки «оптимізувати (тобто скоротити) загальне число годин навчальних планів»,а й «продовжити роботи з оптимізації закладів культури», затвердивши«регіональні плани об'єднання навчальних закладів, закладів культури, фізичноїкультури і спорту» .

 

На практиці ж цеозначає встановлення фактично не підйомної для більшості батьків плати занавчання для дітей у художніх школах, що спричинить за собою їх закриття.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи