Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.08.2013 14:53

Мінфін приховує, які бюджетні заклади можуть бути скорочені

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Міністерство фінансів України приховує інформацію щодо можливої оптимізації, тобто закриття, деяких закладів мережі бюджетних установ у сферах культури, освіти, науки, спорту, соціальної політики, економічного розвитку, ЖКГ тощо.

Міністерство фінансів України приховує інформацію щодо можливої оптимізації, тобто закриття, деяких закладів мережі бюджетних установ у сферах культури, освіти, науки, спорту, соціальної політики, економічного розвитку, ЖКГ тощо.

 

На моє звернення до Мінфіну з проханням надати копії листів-пропозицій Міністерства фінансів до інших Міністерств щодо оптимізації мережі бюджетних установ, Міністерство відповіло, що можливості надати ксерокопії з надісланих оригіналів не має.

 

Скорочення установ може призвести до великої соціальної напруги. Більше того, воно може суттєво змінити долю великої кількості українців: одні залишаться без роботи, інші – без можливості вчасно і в зручному місці отримати ті чи інші послуги. На мою думку, саме тому українці повинні знати про ті загрози, які готує для них влада, в даному випадку, «руками» Міністерства фінансів. Саме тому я повторно звернувся до Мінфіну з вимогою оприлюднення інформації щодо оптимізації мережі бюджетних установ.

 

Як повідомлялося, Міністерство фінансів направило Міністерству культури пропозиції з заходами щодо оптимізації мережі бюджетних установ. Зокрема, в Мінкульті пропонували «розглянути питання про надання органам місцевого самоврядування та виконавчої влади пропозицій здійснювати реорганізацію та ліквідацію загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості».

 

Аналогічні звернення були направлені до Міністерства освіти і науки, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також до Міністерства юстиції. Але текст звернень Мінфіну до цих міністерств до сьогодні залишається прихованим від громадськості.

 

Крім того, Мінфін хотів довести плату за навчання в художніх школах до рівня «економічно обґрунтованої, на рівні не нижче собівартості плати за навчання». Ще чиновники рекомендували не тільки «оптимізувати (тобто скоротити) загальне число годин навчальних планів», а й «продовжити роботи з оптимізації закладів культури», затвердивши «регіональні плани об'єднання навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту» .

 

На практиці ж це означає встановлення фактично не підйомної для більшості батьків плати за навчання для дітей у художніх школах, що спричинить за собою їх закриття.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]