Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.05.2013 14:11

Поскаржився Генпрокурору на київського Прокурора

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Звернувся до Генпрокуратури з вимогою оскаржити рішення Київради щодо будівництва в урочищі Горбачиха торговельно-офісного та житлово-готельного комплексу. А також зі скаргою на Прокуратуру м. Києва, яка припинила боротьбу за зелену зону.

Звернувся до Генпрокуратури з вимогою оскаржити рішення Київради щодо будівництва в урочищі Горбачиха торговельно-офісного та житлово-готельного комплексу. А також зі скаргою на Прокуратуру м. Києва, яка припинила боротьбу за зелену зону.

 

Йдеться про рішення Київради від 20.10.2007 №1467/4300, яким ТОВ «Будівельний міжгалузевий альянс було передано земельну ділянку площею 29,45 га у довгострокову оренду на 10 років для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-офісного центру, житлово-офісного та готельного комплексу з підземними паркінгами в урочищі Горбачиха у Дніпровському районі м. Києва.

 

Як з’ясувалося, вказане рішення Київради свого часу було оскаржено Прокуратурою м. Києва та скасовано. Але після виграшу забудовником апеляції у згаданому питанні, рішення апеляційного суду Прокуратурою більше не оскаржувалося. В цьому я вбачаю корупційні дії, тому й звернувся в Генпрокуратуру.

 

Нагадую, що згадане рішення суперечить прийнятим раніше рішенням Київради. А саме Генеральному плану Києва до 2020 року, відповідно до якого урочище «Горбачиха» входить до складу зелених зон загального користування рекреаційного призначення. Та рішенню Київради від 17 лютого 1994 року №14 «Про створення, резервування та збереження територій і об’єктів природно-заповідного фонду в м. Києві», згідно з яким урочище «Горбачиха» зарезервоване для подальшого заповідання. Жодних змін в дане рішення Київрада не вносила.

 

Є два рішення Київради: одне в інтересах забудовника, інше в інтересах киян. Але на одне рішення зважають, яке винесене в інтересах забудовника, а на те, що в інтересах киян ніхто не зважає,  навіть сама Київрада. Дивовижно, що команда Попова намагається відмежуватися від команди Черновецького, але насправді навіть не напружується, щоб скасувати прийняті злочинною владою рішення і нищить зелені насадження ніяк не з меншою швидкістю, ніж Черновецький.

 

Сподіваюся, що новий Генпрокурор зможе розібратися з колишнім Прокурором Києва, який не виявив принциповості і не довів резонансну справу до кінця. Можливо, перед виборами, влада хоча б формально продемонструє свою прихильність до міста і збереже зелену зону.

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]